Swap 1.8 aam na 1.6D

Tutaj piszemy o problemach związanych z mechaniką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

PawelP112
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 39
Rejestracja: ndz gru 27, 2009 22:23
Lokalizacja: Łomnica/Trzcianka/Piła
Kontakt:

Swap 1.8 aam na 1.6D

Post autor: PawelP112 » czw lip 12, 2012 17:31

Witam, Czy swap z silnika benzynowego 1.8 aam na Diesla JP będzie trudny do wykonania ? z tego co się orientuje jeden użytkownik forum zmienił silnik ale z 1.4 ABD
Skrzynie biegów też bd musiał wymieniać czy ta z benzynowego bd miała odpowiednie przełozenia do tego Diesla ? Łapy takie same to wiem Wiązka to nie problem w Dieslu bo praktycznie dwa przewody tylko.



art_2008_a_
VW Baron
VW Baron
Posty: 3267
Rejestracja: czw lip 09, 2009 15:18
Lokalizacja: WOT
Kontakt:

Swap 1.8 aam na 1.6D

Post autor: art_2008_a_ » pt lip 13, 2012 07:56

a to ma jakiś sens ?

aam to bardzo dobry silniczek



Awatar użytkownika
Micjusz
I LOVE GERMAN CARS
I LOVE GERMAN CARS
Posty: 1208
Rejestracja: pn sty 24, 2011 14:38
Lokalizacja: Grudziądz/Okolice
Kontakt:

Swap 1.8 aam na 1.6D

Post autor: Micjusz » pt lip 13, 2012 08:41

PawelP112 pisze:Wiązka to nie problem w Dieslu bo praktycznie dwa przewody tylko.
oprócz tego grzanie świec i przekaźnik do tego.
PawelP112 pisze:Skrzynie biegów też bd musiał wymieniać czy ta z benzynowego bd miała odpowiednie przełozenia do tego Diesla
Skrzynie możesz zostawić


Było:
Golf II Fire&Ice 1991, MK3 1.8AAM - 1993, MK2 1.3NZ - 1991, BMW E34 2.8 - 1992

Jest:
Bora - 1999, ETZ 150 - 1991, Komar 2352 - 1979

sakuls
Niesolidny sprzedawca
Niesolidny sprzedawca
Posty: 90
Rejestracja: śr lip 18, 2012 19:30
Lokalizacja: Elbląg

Swap 1.8 aam na 1.6D

Post autor: sakuls » pn lip 23, 2012 16:37

ja robiłem juz takie swapy na swoich "roboczych " vw. skrzynki pasuja,tylko troszke maja dłuzsze biegi ale jest ok. a jesli chodzi o grzanie swiec to ja robiłem to tak,ze brałem dwa przewody od tzw"szelek",przeciagałem do budy i montowałem bezpiecznik domowy z piszczałka,w razie zeby nie zapomniec o wyłaczeniu :D to tylko moja rada jesli to ma byc na sztuke:P pozdro:)


moje mk2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=473271" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mechanika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości