wysunął się wałek od pompy i aparatu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Wysunął mi się wałek od napędzania pompy i aparatu zapłonowego w golfie II, 91r, 1.6 benzyna 51KW, jak go teraz ustawić aby pompa oleju dobrze działała i aparat dobrze ustawiony, może są jakieś znaki.
Wysunął mi się wałek od napędzania pompy i aparatu zapłonowego w golfie II, 91r, 1.6 benzyna 51KW, jak go teraz ustawić aby pompa oleju dobrze działała i aparat dobrze ustawiony, może są jakieś znaki.
jesli chodzi o pompe oleju to jak bys nie załozyl bedzie git.Ale jesli chodzi o aparat zapłonowy trzeba sie bedzie pobawic chyba ze ma jakis znak ale nigdy takiej usterk nie robiłem
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dlaczego się wysunął? Ustawienie prosta rzecz. Analogicznie jak przy rozrządzie tzn. Ustawiasz rozrząd na znaki tj. koło wałka rozrządu, znak na kole zamachowym. Potem ściągasz kopułkę, palec i tą osłonkę. Zakładasz sam palec (bez osłony) i masz ustawić tak aparat żeby środek palca pokrywał się z nacięciem na obudowie aparatu zapłonowego. Następnie składasz wszystko w całość i powinno grać.
...
palec wyjdzie tak sam, nie będzie trzeba odkręcać całego aparatu
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No palec z reguły wychodzi "tak sam". Albo będziesz musiał regulować aparatem (czyli trzeba go odkręcić) albo ściągasz pasek i ustawiasz sobie znak kołem wałka pośredniego i wtedy uzbrajasz rozrząd.
...
Re: wysunął się wałek od pompy i aparatu
ustawiłem wałek pośredni zgodnie z rozrządem, a aparat na zapłonie pierwszego cylindra, i nie wiem czy dobrze.
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Takie zdjęcie nic mi nie mówi. Zdejmij tą osłonę pod palcem rozdzielacza i wtedy zrób zdjęcie od góry. Ma być coś takiego
środek palca ma pokrywać się ze znakiem na obudowie aparatu i ma być zgrany z ustawieniem rozrządu. Tak powinno odpalić od strzała, a potem pozostaje regulacją kąta wyprzedzenia zapłonu ale to lampą stroboskopową już.
środek palca ma pokrywać się ze znakiem na obudowie aparatu i ma być zgrany z ustawieniem rozrządu. Tak powinno odpalić od strzała, a potem pozostaje regulacją kąta wyprzedzenia zapłonu ale to lampą stroboskopową już.
...
aha jeśli tak ma być to już tak ustawiłem na obudowie aparatu jest taki mały znak i to ma grac ze środkiem palca
na razie nie odpalane głowica ściągnięta brak tłoków, generalny remont silnika