pompa hamulcowa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pompa hamulcowa
Witam czy miał ktoś takie dziwne uczucie ,że jak naciska na pedał to czuć mały uskok takie zacinanie pompki??puszcza sekcja jedna>? czy moze pompka cala juz pada.Bo są zestawy naprawcze ale w jednym aucie zmianiałem na dlugo nie pomogł nie wiem moze te do golfa zestawy sa lepsze pomóżcie coś pozdrawiam
pompa hamulcowa
spróbuj wymienić płyn hamulcowy może po prostu gdzieś jakiś paproch ci wpadł to przy wymianie się wszytko powinno oczyścić i będzie ok ja u siebie ten zabieg ostatnio robiłem jak zobaczyłem w jakim stanie był płyn w układzie to się przeraziłem
Masz ochotę zajrzyj i zostaw coś po sobie :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;
kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;
kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę
pompa hamulcowa
zmieniałem jakies poł roku temu calutki
dzis zmieniłem pompke ale to samo dalej chyba cos w serwie lub na samoregulatorze ktoryms w tylnym kole
dzis zmieniłem pompke ale to samo dalej chyba cos w serwie lub na samoregulatorze ktoryms w tylnym kole
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pompa hamulcowa
Najpierw sprawdź serwo standardowym sposobem, czyli wypompuj podciśnienie wciśnij hamulec i odpal silnik. Pedał powinien odczuwalnie opaść lekko w dół. Samoregulator jest jeden i znajduje się koło tylnej belki. Samoregulator możesz w łatwy sposób wywalić i wstawić zamiast niego złączki. Ponoć wtedy tył hamuje jednakowo mocno jak przód ale ja z tym problemów nie miałem. Na odpalonym silniku energicznie pompuj hamulcem i patrz (słuchaj) czy obroty silnika wyczuwalnie falują. Jeśli tak to możliwe uszkodzenia membrany serwa.
...
pompa hamulcowa
to wszystko jest ok a ja mam wersje bez regulatora sily hamowania ale hamulec miałem dobry tylko ten uskok i wyciagłem servo i jak naciskałem na nie to tak sie zacina z deka.A czy sie rózni pompa ate od pompy o oznaczenie BXf??bo teraz mam ate ori a jakby miekszy maulec mam:(
p.s.zmieniłem servo cos jakby lepiej ale znowu mam to samo:(((( i nie wiem o co chodzi jak daje wajche ręcznego lekko do gory wtedy pedał sie n ie zacina podejrzewam teraz cylinderek,(bo samo regulator by nie mogł przestawiac tam i nazad chyba ze sprezynka spadła a ręczny mam ok) bo jeden zmieniałem a drugi nie wiem moze jest jeszcze ori?pomóżcie bo już mnie to wkurza>
p.s.zmieniłem servo cos jakby lepiej ale znowu mam to samo:(((( i nie wiem o co chodzi jak daje wajche ręcznego lekko do gory wtedy pedał sie n ie zacina podejrzewam teraz cylinderek,(bo samo regulator by nie mogł przestawiac tam i nazad chyba ze sprezynka spadła a ręczny mam ok) bo jeden zmieniałem a drugi nie wiem moze jest jeszcze ori?pomóżcie bo już mnie to wkurza>