odpowietrzanie ukladu hamulcowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
hamulcow nadal nie ma,podlozylismy inny zacisk na prawy tyl,efekt identyczny ,pedal w podlodze,moze ktos wie czy zacisk moze byc niesprawny bez zadnych widocznych objawow zewnetrznych i co moglo by byc powodem takiej niesprawnosci?
- Micjusz
- I LOVE GERMAN CARS
- Kontakt:
podmien pompe hamulcowa na probe bo cos mi sie wydaje ze z pompa jest cos nie tak
Było:
Golf II Fire&Ice 1991, MK3 1.8AAM - 1993, MK2 1.3NZ - 1991, BMW E34 2.8 - 1992
Jest:
Bora - 1999, ETZ 150 - 1991, Komar 2352 - 1979
Golf II Fire&Ice 1991, MK3 1.8AAM - 1993, MK2 1.3NZ - 1991, BMW E34 2.8 - 1992
Jest:
Bora - 1999, ETZ 150 - 1991, Komar 2352 - 1979
Micjusz,pompe podkladalismy juz 3 razy inna ,siedzi w tej chwili nowa
Ja nadal upieram się przy tylnych zaciskach. Napisałeś że po "odcięciu" tyłu pedał jest wysoki. Nadal tak jest?
Ręczny wyregulowałeś i działa?
Ręczny wyregulowałeś i działa?
reczny dziala,ale to jest zupelnie odrebny mechaniczny uklad tyle ze zintegrowany z hydraulicznym ukladem zacisku,jak napisalem,podkladalismy drugi zacsk i dalej bylo to samo,z tego wynika ze i drugi jest niesprawny,i na czym ma polegac niesprawnosc tych zaciskow niby?
Nie wiem, na pw o tym mówiliśmy. Coś jest z nimi nie tak bo dlaczego po odcięciu tyłu masz wysoki pedał?
mowilismy na pw pamietam,ale jednak podkladalem drugi zacisk i jest to samo,jesli czytales moje posty to wiesz ze sprawa koncentruje sie wokol prawego tylu,bo lewy moze troche slabiej niz przod ale sie odpowietrzyl
no ciekawostka,oddalismy samochod do firmy ktora zajmuje sie tylko hamulcami,stoi juz drugi dzien i dalej nie bardzo wiadomo co sie dzieje,panowie mechanicy od hamulcow bardzo pewni na poczatku, spokornieli troche i na razie wymyslili ze zaciski nie od tego samochodu,co jest nonsensem bo sie uparlem i poddalem girlingi 38 pelnej rekonstrukcji,wiem ze podpinaja pompy ale chyba bez specjalnego efektu,jutro bede mial informacje z tej firmy to napisze
firma od hamulcow tez zaliczyla padaczke,naciagneli mnie na ponowna regeneracje tylnych zaciskow i nowa pompe w sumie 330 zeta a hamulec jak byl przy podlodze tak jest
- Paweł Marek
- V.I.P.
zostaje chyba coś z tymi elmenentami które dałeś zamiast regulatora, możesz napisac konkretnie albo pokazać link co to takiego?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
nie mam zdjec,sa to zawory przeplywowe firmy ATE stosowane na przewody zamiast korektora,z nimi wszystko o.k .bowiem robilismy proby bez nich,bylo to samo,chetnie zlece zrobienie tych hamulcow jakiemus inteligentnemu fachowcowi
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Odpowietrz pompę paliwa
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
grandi ,nie przeczytales wszystkich postow,testowane byly 3 pompy,i samochod byl robiony we firmie- cd hamulce-wszystkich przed nimi przestrzegam,wszystko jest odpowietrzane wielokrotnie juz od miesiaca,w poniedzialek beda mi w serwisie odpowietrzac podcisnieniowo,zobaczymy