Szarpie Autem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Szarpie Autem
Witam mam taki problem, podczas gwałtownego wciśnięcia pedału gazu autem strasznie szarpie (po prostu go trzepie) i to samo się dziej podczas nagłego puszczania nogi z gazu co może być tego przyczyną.Gdy powoli wciskam gaz i tez powoli opuszczał to się nic takiego nie dzieje:) PROSZĘ POMÓŻCIE JAKOŚ (HELP)
Pan Bóg stworzył VW, bo wiedział co to prawdziwe Piękno..
Szarpie Autem
na początek sprawdz luzy w zawieszeniu ,potem przewody zaplonowe byc moze iskra ucieka ,nio i poduszki wszystkie
-
- Nowicjusz
Szarpie Autem
najważniejsza to ta poduszka pod skrzynią....jak puścisz pojazd to toczy sie sam bez dodawania gazu na ruwnej drodze?
-
- Nowicjusz
Szarpie Autem
Tak na jedynce jak go puszcze bez gazu to się toczy bez szarpania:)
Szarpie Autem
podepnij pod Vaga- jeżeli zła dawka paliwa może też tak być
co to mówi jacek też sprawdz
co to mówi jacek też sprawdz
moje GTI ~~~~> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=439807
Szarpie Autem
toczy sie czyli poduszka pod skrzynią ok. niewiem czy tam golf 2 ma komputer ja mam polo i mam sterownik? nio wiec zrób tak....podnies auto i pokręć kołami moze przegub wew. skrzyni a moze klocki na zaciskach lub z tyłu bębny choczą i napisz
-
- Nowicjusz
Szarpie Autem
OK jak sprawdze to napisze:)
Szarpie Autem
tak mi przychodzi na myśl winna przewodów zapłonowych, po nacisnieciu gazu na max potargują jak piszesz kolega mial w golfie też tak iskra uciekała na silnik zamiast na swiece.a propo sprawdz swiece moze spalila sie jakaś,moja rada sprzwdz jeszcze raz przewody!
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Szarpie Autem
zaciągasz ręczny, wrzucasz 1 bieg i próbujesz ruszyc a twój kolega przez otwartą maskkę, patrzy czy silnik sie podnosi na wyrwanej łapie czy zostaje na swoim miejscu. Wrzucasz wsteczny i robisz to samo. Często jest tak ze jak auto ma źle ustawiony zapłon, rozrząd i dawkę paliwa on tez bedzie zdychał na starcie.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Szarpie Autem
Dzis zapłon troszkę przesunąłem i jest lepiej