zapali zgasnie zapali zgasnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Re: zapali zgasnie zapali zgasnie
moglby mi ktos powiedziec jak sie ustawia mieszanke powietrza, wiem ze ta sruba ale mi chodzi jak mam to ustawic bo ja glupi gdzies przeczytalem jakies glupoty i doszedlem do wniosku ze zla dawka strasznie glupio zrobilem regulujac ta srubą teraz zaluje bo pali mi z 13l na 100 jak nie wiecej no i strasznie niskie obroty ma jakby mial zaraz zgasnac ale nie gasnie, takie nierowne niskie obroty az cala tapicerka mi sie telepie a jak ruszam i dodam wiecej gazu to szarpnie tak mocno z 3 razy i dopiero jedzie. Moglby ktos wytlumaczyc jak to regulowac
-
- Mały gagatek
zapali zgasnie zapali zgasnie
sory za dwa posty, dzisiaj sprawdzilem ten gaznik i ta przepustnica na zimnym silniku jest troche przymknieta a jak zapale to sie calkowicie od razu otwiera, ten silownik podwyzszonych obrotow, na zimnym dotyka tej srubki wystajac na 16mm a jak zapale to cofa sie i robi sie przerwa od tej srubki ok 4mm, nie wiem czy to ma cos wspolnego ale sprawdzilem dzisiaj olej i mam prawie ze minimum a jak sprawdzalem jakies tydzien temu to mialem 3/4 tak jak zawsze (nigdy mi nie przybywalo ani nie ubywalo oleju) plyn chlodniczy bez zmian, zadnych wyciekow a przy przebiegu 120 to nie powinien jeszcze oleju brac i nie bylo by to tak nagle tylko by chyba coraz wiecej bral... dziwne