witam
Podczas krecenia kierownica w lewo lub prawo na postoju slychac buczenie - zakladam ze to pompa wspomagania.
moje pytanie to czy pompa wspomagania oprocz tego buczenia dawalaby buczenie podczas jazdy ??
jak ona dziala ?
mam problem z buczeniem miedzy 1500 - 1800 obrotow . mozna to wiazac ?
Silnik 1.9 TDI PD
Pompa wspomagania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa wspomagania
Pompa wspomagania napędzana jest paskiem klinowym lub wielorowkowym, w środku znajduje się obracający mimośrodowo wirnik o dwóch łopatkach dociskanych do korpusu sprężyną i ciśnieniem oleju.
1.Zassysa ona olej.
2.Spręża go
3.I wypływa pod wysokim ciśnieniem.
Co do problemu- może pompa niewłaściwie pracuje, czy zapewnia odpowiednie ciśnienie i wydatek oleju przy różnych prędkościach, czy gdzieś nie przecieka.
Pozdrawiam
1.Zassysa ona olej.
2.Spręża go
Co do problemu- może pompa niewłaściwie pracuje, czy zapewnia odpowiednie ciśnienie i wydatek oleju przy różnych prędkościach, czy gdzieś nie przecieka.
Pozdrawiam
Re: Pompa wspomagania
oleju mi jako tako nie ubywaChristof pisze:Pompa wspomagania napędzana jest paskiem klinowym lub wielorowkowym, w środku znajduje się obracający mimośrodowo wirnik o dwóch łopatkach dociskanych do korpusu sprężyną i ciśnieniem oleju.
1.Zassysa ona olej.
2.Spręża go
Pozdrawiam
a czy to moze buczec podczas jazdy ??
"What if you found a portal to a parallel universe?"
Pompa wspomagania
yhy ale niech Pan zobaczy trzymanie na filtrach i tego typu rzeczy, może to być spowodowane tym ze podczas obrotów wytwarzane sa drgania i to może być przez to spowodowane
Re: Pompa wspomagania
trzymanie na filtrach ? czyli ? nie kumam jakich filtrach ? calkiem nowe dla mnie "trzymanie na filtrach" - ktorego nie rozumiemChristof pisze:yhy ale niech Pan zobaczy trzymanie na filtrach i tego typu rzeczy, może to być spowodowane tym ze podczas obrotów wytwarzane sa drgania i to może być przez to spowodowane
"What if you found a portal to a parallel universe?"
Pompa wspomagania
Jeju chodziło mi oto czy sa dobrze filtry przymocowane i inne rzeczy czy to po prostu pod wpływem wibracji się nie obija i nie buczy itp.