Zmiana silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zmiana silnika
Witam pomyślałem ze warto by było wymienić w mojej dwójeczce silnik bo ten co jest to już słabo chula. Aktualnie mam 1.6 PN benzynowy i zastanawiam się czy po prostu szukać takiego samego tylko w lepszym stanie czy jakiś inny podejdzie żeby pasował bez większych przeróbek . Może ma ktoś jakieś doświadczenie w tej sprawie wiec prosiłbym o pomoc. z góry dziękuje
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Zmiana silnika
A co się z nim dzieje? Jakie zużycie oleju?Jakie objawy? jakie jest ciśnienie sprężania?Dexter18 pisze:ten co jest to już słabo chula
Zmiana silnika
no wiecie to jest w gazie i juz ponad 250 tys. jechałem ostatnio astrą z 2009 i też 70 KM i niebo a ziemia.
-
- Użytkownik
Zmiana silnika
to jeszcze mało:P mój ma ponad 333500 km na gazie
możesz włożyć mu 1.8 na gaźniku albo monowtrysku, wygląd i skrzynia ta sama więc możesz mieć w papierach 1.6 i nikt się nie skapnie
ewentualnie diesel 1.6 ale tu już trzeba drugą skrzynię półoski sprzęgło
możesz włożyć mu 1.8 na gaźniku albo monowtrysku, wygląd i skrzynia ta sama więc możesz mieć w papierach 1.6 i nikt się nie skapnie
ewentualnie diesel 1.6 ale tu już trzeba drugą skrzynię półoski sprzęgło
Zmiana silnika
tak tylko 1.8 na mono wtrysku to jeszcze musisz wiązkę z kompem podmienić bo na tym co masz to ci nie pod pasi w ogóle
Masz ochotę zajrzyj i zostaw coś po sobie :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;
kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;
kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Zmiana silnika
Wrzuć sobie kolego 1,8 RP 90km przy masie 900kg to bedzie lepsze niż astra 70km a tak ogólem to astra na pewno miała wielopunktowy wtrysk.. to na upartego, spróbuj włożyć 1,8 PF 107km na digi.
I mała rada... jak sie nie znasz na przekładaniu silników to sie za to nie bierz, bo zaczniesz i zrobimy tutaj 4369 stron tematu zeby w ogóle tego swapa skończyć
I mała rada... jak sie nie znasz na przekładaniu silników to sie za to nie bierz, bo zaczniesz i zrobimy tutaj 4369 stron tematu zeby w ogóle tego swapa skończyć
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Zmiana silnika
Znaczy Mi by to znajomy wymienił tylko chodzi o to żeby skrzynie zostawic a wstawić coś wiekszego co pasuje bez przeróbek. Myślałem na jakimś 1.8
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
Zmiana silnika
Poszukaj 1.8 na gaźniku, też ma 90km, a przekładka łatwa, nie trzeba dodatkowej elektryki..
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zmiana silnika
Skrzynka może zostać ale najprawdopodobniej musi być inne sprzęgło, różnice wynikają z rocznika i średnicy i musi być dopasowane do skrzyni
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.