Słabe ogrzewanie po wymianie termostatu ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie.
Kupiłem Jette 1.3 MH i tak ją powoli odratowuję....
Wymieniłem uszczelkę pod głowicą, rozrząd, łożyska, przewody WN z osprzętem no i .... termostat.
Kupiłem w IC taki na 84'C - podobno taki ma być w tym silniku.
Nie wiem jak było wcześniej ale teraz jak samochód się nagrzewa (wskazówka nie stanie do pionu) to w środku jest piekło.
Termostat się otwiera i leci już letnie powietrze, nawet jak przegoni cały płyn przez obieg, nawet na postoju....
Pytanie moje - czy 84' to właściwa temperatura otwarcia ??? Bo wydaje mi się, że tu jest problem, a może gdzie indziej ?
Ma ktoś jakiś pomysł ?
Kupiłem Jette 1.3 MH i tak ją powoli odratowuję....
Wymieniłem uszczelkę pod głowicą, rozrząd, łożyska, przewody WN z osprzętem no i .... termostat.
Kupiłem w IC taki na 84'C - podobno taki ma być w tym silniku.
Nie wiem jak było wcześniej ale teraz jak samochód się nagrzewa (wskazówka nie stanie do pionu) to w środku jest piekło.
Termostat się otwiera i leci już letnie powietrze, nawet jak przegoni cały płyn przez obieg, nawet na postoju....
Pytanie moje - czy 84' to właściwa temperatura otwarcia ??? Bo wydaje mi się, że tu jest problem, a może gdzie indziej ?
Ma ktoś jakiś pomysł ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
masz mieć na 84 stopnie dobry kupiłeś jeśli chodzi parametry, niestety bardzo trudno jest dostać termostat trzymający właściwe parametry. Skoro masz ciepło w środku to też dobrze. Mierz temperaturę jeszcze w zbiorniczku, jeśli będzie w zakresie 75-90 stopni to nie masz się czym przejmować.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no, w zbiorniczku i na wężach jest gorąco, natomiast z kratek już wtedy leci bardzo słabo ciepłe.....
- Paweł Marek
- V.I.P.
no to inna sprawa. Zobacz czy nie masz jeszcze termostatu na wężach nagrzewnicy, jeśli tak to wywal o tym było. Albo dziury w klapce ciepło/zimno wyleciały trzeba zakleić, było, albo linka od tej klapki się urwała.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Słabe ogrzewanie po wymianie termostatu ?
Paweł Marek pisze: Zobacz czy nie masz jeszcze termostatu na wężach nagrzewnicy, jeśli tak to wywal
Czy to o to to to na wężach chodzi ?
Ok, jutro nawiedzę OBI, zakupię rurki i zobaczę jak będzie .