Syncro. Problem z sprzegłem wiskotycznym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- anakonda134
- Mały gagatek
- Kontakt:
witam
mam mały problem z swoim sprzegłem grzebałem trochę w archiwum ale nic za bardzo tam nie znalazłem (albo za słabo szukałem) mianowicie mam problem z wyciekającym olejem i pekniętym elementem.Wygląda to tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/95c ... daa02.html" onclick="window.open(this.href);return false;
czy jest taka opcja żeby je reanimować??
Prosze o pomoc!
mam mały problem z swoim sprzegłem grzebałem trochę w archiwum ale nic za bardzo tam nie znalazłem (albo za słabo szukałem) mianowicie mam problem z wyciekającym olejem i pekniętym elementem.Wygląda to tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/95c ... daa02.html" onclick="window.open(this.href);return false;
czy jest taka opcja żeby je reanimować??
Prosze o pomoc!
Ostatnio zmieniony śr sty 11, 2012 23:23 przez anakonda134, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
SYNCHRO Problem z sprzełem wiskotycznym !!!POMOCY
Nie jestem pewny ale czy to nie jest ten element co w nim są te tarczki cierne zalane olejem sylikonowym? ( jeśli tak to pewnie czeka cie wymiana tego elementu)
- anakonda134
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: SYNCHRO Problem z sprzełem wiskotycznym !!!POMOCY
tak to jest ten element i myślę ze reanimacja nie będzie się opłacać tylko zakup 2 wiskozyADIkrot pisze:Nie jestem pewny ale czy to nie jest ten element co w nim są te tarczki cierne zalane olejem sylikonowym? ( jeśli tak to pewnie czeka cie wymiana tego elementu)
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Syncro. Problem z sprzełem wiskotycznym
Daj do pospawania
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- anakonda134
- Mały gagatek
- Kontakt:
mogę dać ale i muszę uzupełnić olej a to nie taka prosta sprawa wydaje mi się bo sprzęgło powinno być zalane w ok. 92% olejem, reszta ma być wypełniona powietrzem żeby nie rozsypało się od ciśnienia jak się zagrzeje. W dokumentacji VW jest opisane że ten bąbel powietrza był starannie dobrany a za mały bombelek może powodować duże ciśnienie
Ostatnio zmieniony czw sty 12, 2012 18:27 przez anakonda134, łącznie zmieniany 1 raz.
- anakonda134
- Mały gagatek
- Kontakt:
podejrzewam ze od różnych kółek przód miałem 185/60/14 a z tyłu 205/45/16 i parę razy gwałtowne ruszanie na suchej nawierzchni