wąż odprowadzajacy cieplo znad kolektora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Po wizycie u gaznikowca i jego naprawach (bo posiedam golfa 1.8 w gazniku) powiedzial ze dobrze by bylo gdyby ten wlasnie waz dolotowy podpia. zakupilem waz o odpowiedniej srednicy i nasuwa sie pytanie , czy czasem mi nie brakuje jakiego elementu na kolektorze , chodzi o to jak jak zakonczyc ten waz ? czy ma byc to gola rura czy zakonczona powinna byc czyms w rodzaju bryly przestrzennej ?
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Masz wszystko narysowane na rysunku. Tak to ma być. W zalezności od silnika, filtr powietrza masz przed lub za klapą filtr powietrza. Bardzo ważna jest ośka narysowana na żółto. ma być ona sprawna. Często korodują i nie zacierają. Proponuje nasmarować. Wąz kupujesz odpowiedniej śrenicy i musi pasować na kolektor i na dolot powioetrza. wąż ma byćgiętki taki zbrojony drutem jak spiralka.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Wielkei dzieki za rysunek i pomoc. Tylko mam pytanie jak to ma wygladac na kolektorze , waz mam kupiony o odpowiedniej srednicy , nakreca sie wlasnie na rozgalezienie z dolotu zimnego powietrza i cieplego ( na wyjsciu gdzie powinien byc waz ciagnacy cieple powietrze nie ma nic ) wiec kupielm go z polecenia gaznikowca ,ze to pomoga nagrzac sie silnikowi szybciej zima i spalanie przez to moze spac troche. Mi kokretniej chodzi o samo zakonczenie weza na kolektorze jak to tam ma wygladac, czy poprostu ma byc to dociagnietew okolice kolektora czy jakis elemnet powinien na mim byc.
IDzie tam taka blacha cienka odpowiednio wyprofilowana tak, aby łapać to ciepłe powietrze z nad kolektora- takie coś jak na foto.
-
- Nowicjusz
Wielkie dzieki , jutro wskakuje pod auto i zobacze jak to u mnei wyglada, z gory bylo widac kawalek blachy przygnitej i na jednej śrubie przykreconej .
Pozdrawiam
Pozdrawiam