wymiana rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana rozrządu
spoko nie panikuj. w tym silniku to nawet chyba producent nie przewiduje interwałów wymiany rozrzadu. Sprawdza sie i w razie potrzeby wymienia. Nie wiem czy ten 8 zaworowy jest kolizyjny czy nie ale pewnie tak. Sprawdz stan paska i jesli jest spekany, wyszczepiony czy wypracowany to wymien i tyle.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Użytkownik
wymiana rozrządu
Dobrze a powiedz jak mam zdjąc tą obudowę rozrządu?? czy wystarczy tylko ten plastik zdjąć żeby zobaczyć ??
wymiana rozrządu
Powinny yc takie metalowe klamry spinające te plastykowe obudowy. Trzeba je rozpiąc i górna częśc rozrządu będzie widoczna.
-
- Użytkownik
wymiana rozrządu
Według poprzedniego właściciela rozrząd był robiony przy 70 000 , ja mam teraz 119,300
Ile można przejeździć na takim już zrobionym rozrządzie??
Ile można przejeździć na takim już zrobionym rozrządzie??
wymiana rozrządu
100-120 tys a nawet i wiecej bez problemu na takim posmigasz. Paski i rolki powinno sie dogladac co pewien czas a nie tylko wymianiac. Nikt ci nie uzna gwarancji jak nawet po 1.5 roku i przebiegu 30 tys strzeli pasek. Mozesz mi wierzyc.
-
- Użytkownik
Re: wymiana rozrządu
Co chcesz mi powiedzieć przez to ?? mam prawie 120 tys, więc w każdej chwili może strzelić co nie?
Czy ten silnik 1. akl 74kW jest bezkolizyjny czy do remontu jak strzeli rozrząd??
Czy ten silnik 1. akl 74kW jest bezkolizyjny czy do remontu jak strzeli rozrząd??
wymiana rozrządu
osmio zaworowy. W oplach osmiozaworowki sa bezkolizyjne ale w vagu zdaj sie niewszystkie. sto tys od tego co wymienial poprzedni wlasciciel. Czyli spokojnie przy 170 czy nawet 200 tys wymieniaj.
-
- Użytkownik
No dobra w oplach bezkolizyjne a w VW też??
Piszę że poprzedni właściciel zmieniał przy 70 tysiącach i ile można jeżdzić na takim już zmienianym.
Zresztą niewiem też czy robił orginały czy jakiś zamiennik;/
Piszę że poprzedni właściciel zmieniał przy 70 tysiącach i ile można jeżdzić na takim już zmienianym.
Zresztą niewiem też czy robił orginały czy jakiś zamiennik;/
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wymiana rozrządu
dominik88.22, żeby spać spokojnie najlepiej jest zmienić rozrząd zaraz po kupnie auta. Zakładasz oryginalne graty to kolejna wymiana po 120tyś km...na zamiennikach przewiduje się raczej co 60tyś km - teoretycznie, bo w praktyce nikt Ci nie zagwarantuje że ori rozrząd nie strzeli po 50tys km.
W ojcowej Fabii rozrząd uważany za bezobsługowy przeskoczył po 80kkm Serwisówki oprócz przebiegu przewidują również wymianę co 5lat - czy ktoś się do tego stosuje czy nie to sprawa indywidualna.
W ojcowej Fabii rozrząd uważany za bezobsługowy przeskoczył po 80kkm Serwisówki oprócz przebiegu przewidują również wymianę co 5lat - czy ktoś się do tego stosuje czy nie to sprawa indywidualna.
wymiana rozrządu
AKL jest bezkolizyjny
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
-
- Użytkownik
wymiana rozrządu
Tak tak ja już umówiony jestem z mechanikiem , mówi że proponuje zestaw z ASO i wyjdzie mnie to ok 1300 zł ..
Czyli jak mi strzeli rozrzad to silnik się nie uszkodzi i tak??
Czyli jak mi strzeli rozrzad to silnik się nie uszkodzi i tak??
wymiana rozrządu
1300 to na dwa rozrzady do tdi a do AKL to czesci powiny kosztowac okolo 300 zl. Wymiana tez raczej prosta. to nie 16 zaworówka a nawet i w niej tyle nie kosztuje. Robota mechanika to gora 200 zl bo bywaja i tańsi. W 500 zl powinienes sie zmiescic.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wymiana rozrządu
dominik88.22 pisze:proponuje zestaw z ASO i wyjdzie mnie to ok 1300 zł ..
w ASO 300zł to na napinacz nie wystarczy...pasek około 200złwesol pisze:do AKL to czesci powiny kosztowac okolo 300 zl
-
- Użytkownik
To jest gość który pracuje w ASO VW, ale robi auta też w domu tylko nie bawi się w zamienniki, kumpel był się u niego zapytać ile go wyniesie wymiana w Skodzie fabii i powiedział że ok 1300
Więc wydaje mi się że mój też mniej więcej tyle będzie kosztować.
Więc wydaje mi się że mój też mniej więcej tyle będzie kosztować.