Witam.
Po ostatnim zdarzeniem z sarenką mam uszkodzoną chłodniczkę klimy. W dwóch miejscach jest trafiona lekko. takie rzeczy lepiej lutować czy wymienić? Na pewno jest nieszczelna
Chłodnica klimatyzacji- lutować czy nową?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
To nie są jakieś straszne pieniądze za chłodnice klimy, jak się rozszczelni po lutowaniu i zajedzie sprężarkę klimy to oszczędności mogą być pozorne...JacekB pisze:Na pewno jest nieszczelna
kiedyś jak pracowałem w warsztacie to wiele razy oddawaliśmy do spawania (koszt spawki bodajże 15 zł 4 lata temu) i klienci jeździli i nic się nie działo. Czy warto spawać w danym miejscu oceniał już ten co spawał. Według mnie jak z funduszem krucho to spawaj i bedzie ok, ale w sumie teraz klimy sie nie używa, może warto pozbierać do wiosny i kupić nową.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
mishabest, Nową w sensie że jakąś typu Valeo czy może szukać używanej oryginalnej? Nie znam zbyt wielu producentów chłodnic klimatyzacji więc nie wiem jak to wygląda jakościowo. Często u nas w rodzinie wstawiano Valeo, nie wiem tylko czy to dobry wybór.
valeo nie powinno być złe. U nas wstawialiśmy chyba hella ale nie jestem pewien. Skraplacze kupowaliśmy w serwisie HSK auto w krakowie (zajmują się bodajże seatem), nigdy nie były to części firmowane logo producenta, ale zawsze markowe.
edit:
http://www.sklep.hskauto.pl/?strona,men ... a,ant.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tu masz ich stronkę (nawet nie wiedziałem że mają ), na pewno mają porządny towar.
edit:
http://www.sklep.hskauto.pl/?strona,men ... a,ant.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tu masz ich stronkę (nawet nie wiedziałem że mają ), na pewno mają porządny towar.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae