Witam i zwracam się z prośbą.
Czy sensory ABS różnią się od automatycznej skrzyni i od manualnej?
Pytam ponieważ ja posiadam automat i nie wiem dlaczego mój sensor jest za krotki i do słoneczka na jakieś 5mm odstępu.Błędu nie wyrzuca na desce ale gdy autko powoli się toczy to mi puka w pedał hamulca i na teście prędkości prawy przedni sensor dopiero pokazuje prędkość od około 25 km/h.
Pojechałem dziś na szrot aby zakupić właściwy sensor,ale stały tylko a3 i golfy z manualną skrzynią i sensor był taki sam jak mój w aucie(a dodam,ze u mnie już go ktoś wymieniał z jakiś przyczyn).Może ktoś ma ETKE??
Pozdrawiam i dzięki za wszelkie info.
A3 tdi 98 rok ABS sensor pytanko
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- prymusnmr
- Mały gagatek
- Auto: Mk6 S3 t5.1
- Kontakt:
Może ktoś wymienił kopyto mcpersona od jakiegoś modelu w którym jest dłuższy sensor?Ale dodam,że autko prowadzi się bez zarzutów(nie tnie opony i nie ściąga)
nie ma sensorów abs różnej długości - prędzej źle wykonane miejsce w zwrotnicy (lub coś tam zostało) - podmień zwrotnicę i daj znać czy pomogło
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- prymusnmr
- Mały gagatek
- Auto: Mk6 S3 t5.1
- Kontakt:
zwrotnica w miejscu mocowania sensora byla wygieta i dlatego zmienil sie odstep od sloneczka.Temat uwazam za zakonczony.