Odkręcające sie kolo, bęben tył MK2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- MateuszCBR
- Użytkownik
Witam. Mam problem z jednym tylnym bębnem w golfie mk2. Po wymianie tłoczków, szczęk i bębnów koło się odkręca ( tylko prawe ) . Raz już mnie to koło wyprzedziło lecz nic poważnego się nie stało... Wszystko ,, niby '' skręcone poprawnie, układ odpowietrzony ( nowy płyn ). Ma ktoś może jakieś pomysły dlaczego bęben ma czasem chęc sie odrecic ??
PS. Gdy koło mnie wyprzedziło bęben się nie odkręcił tylko urwał śrubę wraz z zabezpieczeniami. Z góry dzięki za odpowiedzi i Pozdrawiam
PS. Gdy koło mnie wyprzedziło bęben się nie odkręcił tylko urwał śrubę wraz z zabezpieczeniami. Z góry dzięki za odpowiedzi i Pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
Prawidłowo dokręcasz nakrętkę czopu? Czyli zostawiając jej niewielki luz?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- MateuszCBR
- Użytkownik
Dokręcam nakrętkę prawie na maxa ( oczywiście z umiarem ) a później ją lekko luzuje. Przypominam że z drugim bębnem jest wszystko ok
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
a jak dokręcasz nakrętke to wkładasz zawleczke zabezpieczająca ?
- MateuszCBR
- Użytkownik
Tak, na nakrętkę zakładam tą koronę a później zawleczkę zabezpieczającą. Dziś rano założyłem stary bęben i zobaczę czy się nie będzię odkręcało
i jak pomogło ??? wiesz co moim zdanie masz złe łożysko albo za dużo smaru dałeś ale mi to wygląda na źle nałożone łożysku też tak miałem jak uczyłem się jeszcze z 1 rok temu ;p zawodu to też tak zrobiłem.
- MateuszCBR
- Użytkownik
Autko działa !!! Zrobiłem nim już jakies 200km i nic. Miałem nowe bębny i to one miały złe frezy na łożyska ale założyłem stare i jest gitarrrkkka.