Demontaż chłodnicy klimatyzacji
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tak jak w temacie , proszę o sugestie, porady odnośnie wymiany chłodnicy klimatyzacji.
zdjąć atrapę, zdjąć zderzak, odkręcić belkę wzmocnienia pod zderzakiem, odkręcić plastik wzmocnienia (wcześniej odkręcić wkręty mocujące uchwyty chłodnicy), zdjąć plastik wzmocnienia wraz z reflektorami - zostaną chłodnice z wiatrakami, odkręcić węże od chłodnicy klimy, odkręcić wkręt widoczny od dołu przy wyjściu z chłodnicy klimy (strona kierowcy), odkręcić 4 wkręty mocujące chłodnicę klimy do chłodnicy wody
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Demontaż chłodnicy klimatyzacji
jancik:
Spokojnie, to jest latwiejsze niz myslisz. Po prostu po kolei demontuj caly przod tak jak opisal to (troche skrotowo) kolega grg474
Mozesz zaczac od tego: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=155975
Jak cos nie idzie, to znaczy, ze nie zauwazyles jakiejs sruby, ktora nadal trzyma. Zatem nic na sile
Spokojnie, to jest latwiejsze niz myslisz. Po prostu po kolei demontuj caly przod tak jak opisal to (troche skrotowo) kolega grg474
Mozesz zaczac od tego: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=155975
Jak cos nie idzie, to znaczy, ze nie zauwazyles jakiejs sruby, ktora nadal trzyma. Zatem nic na sile
The quality of the car depends on how good the driver manipulates it
No to już temat demontażu nieco naświetlony ,jeszcze mam dylemat odnośnie potrzeby wymiany tejże chłodnicy ,a mianowicie wyciek jest na łączeniu chłodnicy z przewodem (dolne połączenie),serwisant klimatyzacji wymienił uszczelkę i dalej cieknie, doradził wymianę chłodnicy z powodu nieszczelności tego dolnego gniazda. Co o tym sądzicie? Może jest jakiś inny sposób?
Ja osobiscie az tak sie nie znam, zeby polemizowac z serwisantem, tym bardziej nie widzac dokladnie sprzetu...
Aczkolwiek skoro juz wymienial uszczelke i dalej cieknie to byc moze faktycznie cos jest na rzeczy. Nowa chlodnica klimy nie jest droga (zamiennik). Ewentualnie mozesz poszukac oryginalu na necie. Ja tez swoja kupilem z allegro za 120 zl (oryginal valeo) a byla praktycznie jak nowa. Czyli da sie
Pozdro
Aczkolwiek skoro juz wymienial uszczelke i dalej cieknie to byc moze faktycznie cos jest na rzeczy. Nowa chlodnica klimy nie jest droga (zamiennik). Ewentualnie mozesz poszukac oryginalu na necie. Ja tez swoja kupilem z allegro za 120 zl (oryginal valeo) a byla praktycznie jak nowa. Czyli da sie
Pozdro
The quality of the car depends on how good the driver manipulates it
miałem podobny przypadek ale z gniazdem zaworu rozprężnego - też nie wierzyłem że może być przyczyną ale jak to się mówi - trzeba spróbować i się przekonać czy ma ktoś rację. Nie bedzie miał - to wiesz do kogo nie należy więcej jeździć. Jest jeszcze jedna sprawa - czy założył właściwej średnicy i grubości oringjancik pisze:serwisant klimatyzacji wymienił uszczelkę i dalej cieknie, doradził wymianę chłodnicy z powodu nieszczelności tego dolnego gniazda
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć