pompa paliwa (ssanie)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pompa paliwa (ssanie)
witam ostatnio nagle podwyższyły mi się wolne obroty więc chciałem obniżyć je na pompie paliwowej jednak to nic nie dało więc postanowiłem to zrobić na lince od ssania lecz teraz nie mam ssania a jeśli wrócę do starego położenia linki ssania to znowu wzrosną mi obroty. Czy to coś nie tak z pompą czy po prostu ja coś źle robię?teraz jest lato więc ssanie nie jest aż tak potrzebne ale jeśli przyjdzie zimą to auto mi nie odpali bez ssania. Proszę o pomoc silnik to 1.9 d 1Y 92r
pompa paliwa (ssanie)
Spróbuj lekko wykręcić śrubkę od ustawiania dawki paliwa a obroty się zmniejszą i wtedy możesz wrócić do poprzedniego ustawienia linki ssania.Ja u siebie tak robię zawsze na lato:)
Powrót na stare dobre TDi;)
pompa paliwa (ssanie)
chodzi ci o to śruby dwie na górze pompy? One są do tej regulacji? Jeśli tak to ta do obniżania mi mi już nic nie daje
pompa paliwa (ssanie)
Jak to nagle się podwyższyły? Nie mogą się wolne obroty ot tak nagle podwyższyć.
pompa paliwa (ssanie)
no się podwyższyły i nie wiem o co chodzi? Może coś ja przydlawilo musiałem obniżać obroty na ssaniu bo inaczej nie mogłem