wymiana sprzęgła
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana sprzęgła
Witam czy istnieje na forum foto porada wymiany sprzęgła?? dokładnie chodzi o silnik 1,4 ABD.
chcę się do tego zabrać ale chciałbym zobaczyć co najpierw się rozkręca i co najpierw się skręca, nie chcę niczego schrzanić :/
chcę się do tego zabrać ale chciałbym zobaczyć co najpierw się rozkręca i co najpierw się skręca, nie chcę niczego schrzanić :/
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
wymiana sprzęgła
To oddaj do mechanika, bez kanału lub podnośnika nie dasz rady, potrzebny porządny zestaw kluczy i wolny dzień.evil666 pisze:nie chcę niczego schrzanić :/
Dla tego modelu porady nie widziałem na forum jest porada jak wymienić sprzęgło w Golf IV TDI .
Teoretycznie w MK3 powinno być łatwiej, bo jest więcej miejsca w komorze silnika, a podstawowe czynności są takie same.
wymiana sprzęgła
będę to robił w warsztacie u znajomego mechanika, podnośnik ma, bez obaw tylko mi chodzi coś się odłącza za przewody itd itp.
sam wiem że półośki trzeba odkręcić w sumie to jedna druga może zostać, skrzynie odkręcić i ją ściągnąć ale wiem że to nie wszystko i nie wiem co jeszcze trzeba odłączyć...
sam wiem że półośki trzeba odkręcić w sumie to jedna druga może zostać, skrzynie odkręcić i ją ściągnąć ale wiem że to nie wszystko i nie wiem co jeszcze trzeba odłączyć...
- italiano_83
- V.I.P.
wymiana sprzęgła
Wybierak na skrzyni biegów trzeba rozłączyć, przewód do impulsatora na skrzyni, silnik trzeba podeprzeć lub podwiesić, trzeba rozrusznik zdemontować, kable do rozrusznika odkręcić, półosie napędowe, poduszkę trzymającą skrzynie biegów, linka sprzęgła, przewód masowy gdzieś tam jest przykręcony z tego co kojarzę.
wymiana sprzęgła
Ja też planuje wymienić sprzęgło może ktoś mi doradzi jakie wsadzić do Mk4 AJM TDI 116KM, skrzynia 6 soft na 145 kucy
jak ktoś się orientuje jaki komplecik i gdzie kupić najlepiej a i jaki to koszt bo szukam po necie i juz sam nie wiem bo ceny sie zaczynaja od 700zł a konczą na 1800zł juz sam nie wiem:(
jak ktoś się orientuje jaki komplecik i gdzie kupić najlepiej a i jaki to koszt bo szukam po necie i juz sam nie wiem bo ceny sie zaczynaja od 700zł a konczą na 1800zł juz sam nie wiem:(
- italiano_83
- V.I.P.
wymiana sprzęgła
Czytaj tarcza docisk i wysprzęglik hydrauliczny ...GUCMAJ pisze:700zł a
Kompletny zestaw z dwumasowym kołem zamachowy i zestawem sprzęgła.GUCMAJ pisze:konczą na 1800zł