Kopci na siwo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kopci na siwo
Witam. Mam problem z moim mk2. W moim aucie posiadam silnik 1.8 90KM kod silnika RP. Auto w trakcie drogi do nysy (255km) zjadło pół bagnetu oleju. Podczas ostatniej jazdy zaczoł strasznie kopcić na siwo/biało i coś mu sie czasami zdarza chodzić na 3 gary.
Chciałbym rade co mam wymienić w aucie ,aby przestał brać oleju. Pierścionki, uszczelka pod deklem, uszczelka pod głowicą załatwią sprawe ? Chce podkreślić ,że silnik jest suchy i z żadnego miejsca nie wycieka olej. Bardzo prosze o szybką odpowiedz!
Pozdrawiam
Chciałbym rade co mam wymienić w aucie ,aby przestał brać oleju. Pierścionki, uszczelka pod deklem, uszczelka pod głowicą załatwią sprawe ? Chce podkreślić ,że silnik jest suchy i z żadnego miejsca nie wycieka olej. Bardzo prosze o szybką odpowiedz!
Pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kopci na siwo
KLISZA, proeblem jest tak powszechny że wszystko o tym znajdziesz na każdym forum. Koszty sa niemozliwe do ustalenia bez wstepnej diagnozy. Mogą wynieść kilkadziesiąt złotych jeśli to tylko jakis uszczelniacz aż po cene drugiego sprawnego silnika jesli stary skonczył żywot. Czyli jedź do mechanika i najpierw diagnoza potem leczenie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Kopci na siwo
Odrazu mogę zaznaczyć ,że w drodze powrotnej z nysy wywaliło mi cały płyn chłodniczy i można powiedzieć ,że silnik się nieco przegrzał. Może to pomoże troche w rozwiązaniu problemu
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kopci na siwo
mogł się silnik przegrzac z powodu braku płynu, mogła strzelic uszczelka pod głowicą. Naprawde kolego mozliwości jest wiele, bez dokładnej oceny niema mowy żeby kloszty podac. Po prostu licz sie z maksymalnymi kosztami i potem ciesz jeśli uda się taniej.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Kopci na siwo
Poszła ci prawdopodobnie uszczelka pod głowicą lub sama głowica. Woda/płyn chłodzący dostaje się do komory spalania i stąd ten kolor dymu z tłumika. Dlatego też może palić na 3 gary bo w jednym z nich nie ma zapłonu bo jest woda.KLISZA pisze:strasznie kopcić na siwo/biało i coś mu sie czasami zdarza chodzić na 3 gary
Kopci na siwo
Uszczelka tak jak przedmówcy pisali,. Nie zapomnij o planowaniu i sprawdzeniu szczelności w zakładzie bo po takim "kacie" może sie okazać że jest popękana
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Kopci na siwo
Jeszcze dodam bo widze ,że niektórzy piszą ,że woda dostaje sie do komory spalania. Jeżeli w moim układzie chłodzenia nie ma wogóle płynu/wody auto pali na styk jeżeli uzupełnie jej brak auto nie zapala. Zrobie tą uszczelke i napisze jakie bedą efekty. Narazie dziękuje za pomoc