Wydech, tłumik 1.8T AGU
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wydech, tłumik 1.8T AGU
Cześć
mam do Was pytanie gdyż posypał mi się wydech ....
mam 1.8T 150 km ale za nic w świecie nie mogę dostać tłumika końcowego (mowa o ori) poza ASO za 1700PLN
wpadł mi w ręce nowy nie używany tłumik z tym, że jest on do silnika 1.8 bez T i ma średnice rur chyba 50mm, gdzie do 1.8T jest 55mm.
Środkowy mam z leona 1.8T i jest on już chyba normalnych wymiarów jak przystało na 1.8T (czyt. 55mm).
Czy założenie takiego tłumika końcowego od 1.8 (50 mm) wpłynie negatywnie na działanie wydechu bądź samego auta ?
proszę o pomoc kogoś, kto przerabiał temat wydechu
pozdrawiam i dzięki
mam do Was pytanie gdyż posypał mi się wydech ....
mam 1.8T 150 km ale za nic w świecie nie mogę dostać tłumika końcowego (mowa o ori) poza ASO za 1700PLN
wpadł mi w ręce nowy nie używany tłumik z tym, że jest on do silnika 1.8 bez T i ma średnice rur chyba 50mm, gdzie do 1.8T jest 55mm.
Środkowy mam z leona 1.8T i jest on już chyba normalnych wymiarów jak przystało na 1.8T (czyt. 55mm).
Czy założenie takiego tłumika końcowego od 1.8 (50 mm) wpłynie negatywnie na działanie wydechu bądź samego auta ?
proszę o pomoc kogoś, kto przerabiał temat wydechu
pozdrawiam i dzięki
Wydech, tłumik 1.8T AGU
wsadź sobie słomkę w usta i zacznij przez nią oddychać - zmieniło się coś czy nie - to samo ze średnicą przelotu wydechulambert86 pisze:Czy założenie takiego tłumika końcowego od 1.8 (50 mm) wpłynie negatywnie na działanie wydechu bądź samego auta ?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Wydech, tłumik 1.8T AGU
słomka jest 10 razy mniejsza, a tu mowa o 0,5cm na średnicy ... aż taki wpływ będzie miała taka zmiana ?
Wydech, tłumik 1.8T AGU
Na pewmo trochę to motor przydławi , ale czy będzie to odczuwalne podczas jazdy trudno powiedzieć . Pewnie będzie kilka kucyków w plecy
- VWaldini81
- LDZ
Wydech, tłumik 1.8T AGU
Tyle jest na samej rurze, a nie wiemy jak jest z przepustowością samego tłumika.lambert86 pisze:mowa o 0,5cm na średnicy
I tu się z kolegą zgodzę.wojtas46 pisze:Na pewmo trochę to motor przydławi
Wydech, tłumik 1.8T AGU
potrzebuje pilnie pomocy, byłem dziś u tłumikarza, zrobić taką wycenę roboty (wymiany) tłumików ...
nie wiem czy wybrałem najdroższy warsztat w okolicy, cz to cena okej, wiem jednak że każdemu jest ciężko i każdy chce zarobić, bo z czegoś żyć trzeba, ale do rzeczy ...
muszę wymienić złącze elastyczne tuż przy silniku do tego kupiłem tłumik środkowy od Leona i nówkę końcowy, aby je wymienić trzeba wywalić całość za katem (tj. środkowy i końcowy) i poskładać na złączkach ..
facet mi krzyknął 400 -450 PLN (ja mam swoje oba tłumiki, on daje złączkę elastyczną przy silniku i resztę robi), bez tej złączki(będe miał swoją) od 300-350 za taką wymianę
pytanie do Was, czy cena, którą mi zaproponował jest wporzo ?? (bo dodam, że tą ceną prawie powalił mnie z nóg, nie wiem może tyle teraz biorą, dawno nic nie robiłem..)
będę wdzięczny za wszelką pomoc
nie wiem czy wybrałem najdroższy warsztat w okolicy, cz to cena okej, wiem jednak że każdemu jest ciężko i każdy chce zarobić, bo z czegoś żyć trzeba, ale do rzeczy ...
muszę wymienić złącze elastyczne tuż przy silniku do tego kupiłem tłumik środkowy od Leona i nówkę końcowy, aby je wymienić trzeba wywalić całość za katem (tj. środkowy i końcowy) i poskładać na złączkach ..
facet mi krzyknął 400 -450 PLN (ja mam swoje oba tłumiki, on daje złączkę elastyczną przy silniku i resztę robi), bez tej złączki(będe miał swoją) od 300-350 za taką wymianę
pytanie do Was, czy cena, którą mi zaproponował jest wporzo ?? (bo dodam, że tą ceną prawie powalił mnie z nóg, nie wiem może tyle teraz biorą, dawno nic nie robiłem..)
będę wdzięczny za wszelką pomoc
Wydech, tłumik 1.8T AGU
lambert86, to może inaczej - niech ci inny gość wspawa sama złączkę elastyczną a tłumiki sam sobie zmienisz - swoją drogą chyba z takim cennikiem to ja zacznę ludziom montować tłumiki
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- VWaldini81
- LDZ
Wydech, tłumik 1.8T AGU
Mój kolega za złącze elastyczne wraz ze wstawieniem zapłacił coś koło 70pln.
Wydech, tłumik 1.8T AGU
no ja z czystym sumieniem mogę powiedzieć ze liczyłem na kwotę max 200 PLN (100 PLN za złącze, i po 50 za tłumik) a ten krzyknął 400-450