1. Mam pytanie czy do wymiany wężyka podciśnienia w wspomaganiu trzeba rozkręcać całe serwo? (). A i czy powinien mieć podcienienie po wyłączeniu silnika? bo odkryłem uszkodzenie na wyłączonym silniku.
2. A tak przy okazji jak sprawdzić czy działa wyprzedzanie zapłonu (te podciśnieniowe)
Wężyk podciśnienia wspomaganie hamulców
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Paciagni ten waz reka i bedzie po krzyku A co do podcisnienia to wypni wezyk z gaznika czy z wtrysku jednopuktowego bo nie piszesz jaki motor i zaciagaj powietrze buzia i bedziesz slyszal czy membrana w aparacie pracuje
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Re: Wężyk podciśnienia wspomaganie hamulców
No niestety nie słychać membrany. a jakie są objawy tego bo niby to jest od wolnych obrotów a wolne obroty są w porządku. silnik 1.6 na gaźniku
- Paweł Marek
- V.I.P.
tak jest pewien zapasik, [rzez chwilę mimo wyłączonego silnika hamujesz ze wsomaganiemjohnny_b4 pisze:czy powinien mieć podcienienie po wyłączeniu silnika?
Reszta twojego pytania jest niekonkretna, "odkryłem uszkodzenie na wyłączonym silniku". Czego. Jeśli wężyk jest dziurawy to go musisz zmienić a doraźnie uszczelnić doraźnie taśmą.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
nie no to się tyczyło tego wężyka ale juz chyba wszystko jasne w w tygodniu kupię wężyk i po kłopocie