3-cia nagrzewnica padła
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt:
3-cia nagrzewnica padła
Witam
Mam duży problem z nagrzewnicą w Golf mk2 1,6 benzyna.
Już 3 razy przez ostatnie 2 tygodnie zmieniam nagrzewnicę i ciągle wywala płyn do środka auta.
!-sza padła jakoś na początku lutego (pomyślałem no trudno pewnie już swoje wysłużyła)
2-gą kupiłem na allegro i przed założeniem test w garażu przy pomocy kompresora-szczelna, założyłem, zalałem płynem, przejechałem około 10 km i nagrzewnica padła. W aucie znowu syf. Wywaliłem,kupiłem nową w sklepie za 40 zł (firmy no name) i powtórka, najpierw pod kompresor potem montaż no i to samo - po przejechaniu około 25 km padła. Dopiero co środek i dywaniki wysuszyłem a tu znowu syf. Wymontowałem ją i zaniosłem do sklepu z gwarancją (facet powiedział że jeszcze nie mieli zwrotów i pewnie mówił prawdę bo tak sobie myślę, że to nie wina ich nagrzewnicy) ale dali mi nową. Teraz znowu wymyłem i wysuszyłem w kabinie i aż boję się zakładać. Dodam jeszcze że nie mam tego wężyka co łączy oba węże z nagrzewnicy, jest przed grodzią jak już węże się podpina do nagrzewnicy (pewnie poprzedni właściciel wywalił), i ostatnio zaczęła trochę puszczać chłodnica.
To wszystko jakby tam jakieś za duże ciśnienie panowało.
-uszczelka pod głowicą OK (jak chodzi na wolnych i odkręcę korek z wyrównawczego to nic się nie dzieje)
-termostat OK
_węże podpięte prawidłowo
-układ odpowietrzony
Co może być przyczyną ??? bo nie mam już kasy na nagrzewnice, płyn a przede wszystkim nerwów
Mam duży problem z nagrzewnicą w Golf mk2 1,6 benzyna.
Już 3 razy przez ostatnie 2 tygodnie zmieniam nagrzewnicę i ciągle wywala płyn do środka auta.
!-sza padła jakoś na początku lutego (pomyślałem no trudno pewnie już swoje wysłużyła)
2-gą kupiłem na allegro i przed założeniem test w garażu przy pomocy kompresora-szczelna, założyłem, zalałem płynem, przejechałem około 10 km i nagrzewnica padła. W aucie znowu syf. Wywaliłem,kupiłem nową w sklepie za 40 zł (firmy no name) i powtórka, najpierw pod kompresor potem montaż no i to samo - po przejechaniu około 25 km padła. Dopiero co środek i dywaniki wysuszyłem a tu znowu syf. Wymontowałem ją i zaniosłem do sklepu z gwarancją (facet powiedział że jeszcze nie mieli zwrotów i pewnie mówił prawdę bo tak sobie myślę, że to nie wina ich nagrzewnicy) ale dali mi nową. Teraz znowu wymyłem i wysuszyłem w kabinie i aż boję się zakładać. Dodam jeszcze że nie mam tego wężyka co łączy oba węże z nagrzewnicy, jest przed grodzią jak już węże się podpina do nagrzewnicy (pewnie poprzedni właściciel wywalił), i ostatnio zaczęła trochę puszczać chłodnica.
To wszystko jakby tam jakieś za duże ciśnienie panowało.
-uszczelka pod głowicą OK (jak chodzi na wolnych i odkręcę korek z wyrównawczego to nic się nie dzieje)
-termostat OK
_węże podpięte prawidłowo
-układ odpowietrzony
Co może być przyczyną ??? bo nie mam już kasy na nagrzewnice, płyn a przede wszystkim nerwów
3-cia nagrzewnica padła
Może masz korek od zbiorniczka uszkodzony i nie upuszcza ciśnienia.
Jednak przyjrzał bym się uszczelce pod głowica lub może jakieś pękniecie głowicy czy co.
Jednak przyjrzał bym się uszczelce pod głowica lub może jakieś pękniecie głowicy czy co.
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt:
3-cia nagrzewnica padła
odkąd wyczyściłem i weregulowałem gaźnik, zapłon i założyłem zestaw naprawczy do gazu itp silnik chodzi jak nówka na wolnych 750 obr i wskazówka jak przybita na benzynie i na gazie, zbiera się też nieźle a uszczelka pod głowicą jest ok bo było mierzone ciśnienie w cylindrach.
3-cia nagrzewnica padła
To jeszcze nie mówi że nie puszcza spalin do układu chłodzenia .Musiał byś mieć na prawdę dużą dziurę w uszczelce żeby wyszło na pomiarze ciśnienia sprężania.a uszczelka pod głowicą jest ok bo było mierzone ciśnienie w cylindrach.
Podjedź do jakiegoś obcykanego mechanika niech sprawdzi testerem CO2 czy wszystko w porzadku.Będziesz miał pewność. Dwie nagrzewnice to raczej nie jest zbieg okoliczności.
A jak węże po nagrzaniu nie są bardzo twarde?
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
3-cia nagrzewnica padła
To nie wina silnika, lecz montażu.. Sciągasz w ogóle deske rozdzielczą? czy tkasz to na wcisk jak ci wszyscy magicy ? Czy podejście do węzy, nagrzewnica zapiera sie o ściane? Gdzie ci to w ogóle cieknie? na lamelach? czy na plastiku przy rurach? Nie wiem ile bar dmuchasz w nagrzewnice, ale ona nie jest przystosowana do ciśnienia, obieg wody w aucie nie ma takiego ciśnienia co ty ją pewnie pompujesz. Zrób test, zamontuj nagrzewnice w silniku. Włóż na niawęże, zaciśniej opaskami i ją przywiąż do czegośi jedz w trase, jak ją wywali tzn że silnik. Nie wiem. fury wywalają wode korkami jak z gejzera a nagrzewnice są całe.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt:
3-cia nagrzewnica padła
mam odkręcone wszystko(po prostu tego tunelu, półek, katek etc nie składam) wkładam tylko nagrzewnicę w otwór, klik 2 zatrzaski i przykręcam 2 śrubki no i potem całość tzn wsadzoną już nagrzewnicę, mieszalnik z wentylatorem do grodzi przykręcam 3 śrubami, podpinam węże, zalewam płynem i wsio. A cieknie na lamelach i trochę na tym łączeniu metalowym zaciskanym co jest pod tym czarnym plastikiem u góry jakby ją ciśnienie rozrywało, a korek od wyrównawczego odkręcam na wolnych i nawet gazu dodaję tak do 3000-3500 i nic się nie dzieje nawet kropla przez otwór nie wyleci.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
3-cia nagrzewnica padła
to zrób mostek w rurach pod maską, żeby zamknać obieg. Wstaw 6cm rurki a w tej rurce wmontuj manometr, i patrz co sie dzieje z ciśnieniem.
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
3-cia nagrzewnica padła
Nówka dobrej marki nagrzewnica nie puściłaby jako pierwsza od nadmiernego ciśnienia, coś mi się nasuwa że albo masz zwyczajnego pecha i kupiłeś dziadostwo bo o to łatwo przy ogromnej ilości odrób na rynku, albo jednak coś z tym kompresorem przesadziłeś. Tam koło bara chyba jest a kompresor jak miałeś ustawiony
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt:
3-cia nagrzewnica padła
Z allegro kupiłem nagrzewnicę Valeo prawie nówka i pisałem potem do gościa co mi się z nią stało to zapewniał że była 100% sprawna (i raczej mu wierzę), a kompresorem jak sprawdzałem to też bez żadnej przesady-tyle to ja wiem że to nie jest jakiś zbiornik ciśnieniowy który trzeba sprawdzić waląc mu z 10 atm.
- Paweł Marek
- V.I.P.
3-cia nagrzewnica padła
No rozumiem, zmieniałem tych nagrzewnic już z 5 nigdy mi się nie stało nic takiego więc nie kapuję co innego mogłoby być niż wadliwa nagrzewnica. Od nadmiernego ciśnienia to ludziom węże zlatują lub pękają a nagrzewnica zostaje cała
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt:
3-cia nagrzewnica padła
1 i 2 ciekła na lamelach i trochę na tym łączeniu metalowym zaciskanym co jest pod tym czarnym plastikiem u góry a 3-cią rozerwało przy tym plastiku na górze - normalnie ją rozerwało do góry, oba te plasiki co się zakłada na nie węże rozerwało naraz.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
3-cia nagrzewnica padła
Ty masz gaz, i zapewne masz trójniki od węży z nagrzewnicy zeby dać ciepłą wode do parownika od gazu.. zmieniałem 3 nagrzewnice w golfie żadna nie ciekła, zmieniałem bo kupiłem za 19,50zł i grzała gorzej od zapalniczki. mam ze szrotu valeo i jest git..