czy uszkodziło zawory?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Łuki15
- Nowicjusz
czy uszkodziło zawory?
Zależy ile zębów przeskoczył ale myślę że mógł je pokrzywić. Delikatny cios tłoku i kaplica...
czy uszkodziło zawory?
Zaluz pasek naciagni go i odpalaj
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
czy uszkodziło zawory?
Mogło ale nie musiało. Mi kiedyś przeskoczył o dwa zęby i nic się nie stało. Silnik pracował.A dźwięk jak w starym silniku wysokoprężnym
czy uszkodziło zawory?
Znawcy mówią, że silniki 1.8 8V w golfach są bezkolizyjne więc raczej nic stać si nie powinno.
- KamilP
- DieseL PoweR
czy uszkodziło zawory?
U sąsiada w silniku 1.8 w golfie 3 (nie wiem dokładnie jaki) kółko od wału 2 razy się przekręciło.. I tylko silnik zgasł Naprawił klin, założył pasek itp i śmiga jak ta lala
czy uszkodziło zawory?
Panowie a czy jak pasek przeskoczy odrobine to silnik zaczyna głośniej chodzic bo mój po zmianie rozrządu chodzi jak stary ursus mam diselka ale moim zdaniem to niemozliwe zeby tak walilo po garach nie wiem co sie stało czy to mechanik taki magik czy może coś innego się stało ;-/
czy uszkodziło zawory?
Zapłon przestawiony jest, po kazdej wymianie rozrządu trzeba ustawić zapłon, chyba że jest wszystko ok i ktoś ma wprawne ucho i oceni że jest tak jak i było
- KamilP
- DieseL PoweR
Re: czy uszkodziło zawory?
Zapłon? Mi to się raczej wydaje że jeśli już to początek wtrysku paliwa, bo zapłon to chyba w benzynceszymin89 pisze:Zapłon przestawiony jest, po kazdej wymianie rozrządu trzeba ustawić zapłon, chyba że jest wszystko ok i ktoś ma wprawne ucho i oceni że jest tak jak i było
- Paweł Marek
- V.I.P.
czy uszkodziło zawory?
Koledzy temat w którym miesza się kwestie rozrządu i zapłonu czy kata wtrysku diesla i benzyny jest nic nie wart, dlatego zamykam, jeśli autor tematu ma jeszcze jakieś wątliwości niech zakłada ponowny. adasiamel, nie mieszaj koledze w temacie problemem z innego silnika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.