Swap silnika 1.8 abs na vr6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam pytanie, posiadam golf III 1.8 abs i chce założyć vr6.. jestem laikiem jeżeli chodzi o swapa dlatego pytam gdyż posiadam w moim golfie klime i webasto czy szukając vr6 muszę szukać z tymi o to rzeczami( klima webasto) czy poprostu to zostanie przełożone z 1.8 do vr6.. i orientacyjnie jaki koszt jest montażu tego otóż silnika.. bo cene silnika juz znam i podzespołów:) dziękuje bardzo za wszelka pomoc..
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Na pewno taniej i szybciej wyjdzie cię sprzedanie tego golfa i zakup takiego z wymarzonym silnikiem, przynajmniej wszystko masz poukładane w oryginale.
tylko ze łatwiej jest znalesc silnik wmiare dobrym stanie niz cale auto, wszystko co jest to albo duzy przebieg albo ubogie wyposażenie czy tez zajechane a ja tym chce pojezdzic:)
- Piotrek 2711
- Ma gadane
Wymienić musisz prawie wszystko przy takim swapie. Skrzynie biegów kompletną z pólosiami piasty kół prawie całą elektryke i kompa chłodnice mocowanie silnika jest też inne wiec trzeba kombinować. Niewiem czy opłaca ci sie taki swap. Chyba że masz pieniądze i lubisz grzebać to można coś działać. Ale jak nieznasz sie na tym i sam tego nie bedziesz robił to wydaje mi sie że tak jak kolega wyżej napisał, lepiej kupić golfa vr6. Jak jestes cierpliwy i masz czas to coś znajdziesz w dobrym stanie i z niezłym wyposażeniem napewno jeszcze jakieś rodzyneczki tego typu zostały.
I LOVE MK3
No nic dzieki za pomoc bede szukał orginalnej vr-y skoro tyle kombinacji przy tym;)