Golf II uczelka głowicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Golf II uczelka głowicy
Jak będziesz wymieniał uszczelkę pod głowicą, to zainwestuj w coś droższego. Generalnie nie najtańszą- kilku userów forum pisało o ponownej wymianie po 3-4 tyś km po tym jak założyli jakiś syf...
Jak jest bardzo splanowana to trzeba uszczelkę grubszą, ale generalnie ładuje się nominalne.
Jak jest bardzo splanowana to trzeba uszczelkę grubszą, ale generalnie ładuje się nominalne.
- Dareczek013
- Mały gagatek
Golf II uczelka głowicy
aha no to gitarka dobra już wszystko wiem po niedzieli biore się za robote Jak przyjdzie uszczelka
Darooo
- Dareczek013
- Mały gagatek
- Dareczek013
- Mały gagatek
Golf II uczelka głowicy
a kolektor wydechowy trzeba odkręcać oddając głowice do planowania??
bo strasznie mam śruby spalone i na pewno się nie odkręcą, jestem tego pewien, a jak sie pourywają??
bo strasznie mam śruby spalone i na pewno się nie odkręcą, jestem tego pewien, a jak sie pourywają??
Darooo
- golfista_1993
- Mały gagatek
Golf II uczelka głowicy
Witam !! Nie wiem na 100% ale raczej się odkręca kolektory (ssący i wydechowy) przed oddaniem głowicy do Planowania. Bo nie wiadomo jak te maszyny chwytają głowice do planowania... Być może nie trzeba ich odkręcać ale lepiej to zrobić. Jeśli masz jakiś palnik albo chociaż opalarkę to zalej śruby od kolektora jakimś dobrym środkiem np. WD 40. Odczekaj chwilkę i pogrzej te śruby trochę... Dobrze nałóż klucz i odkręć Najlepiej jak to będzie dobra nasadka + grzechotka
PS. Uszczelkę pod głowicę zakup dobrą, może ELRING. Zapytaj w sklepie może będzie w porządku gość który ci doradzi która jest Dobra a nie droga...
Pozdrawiam !
PS. Uszczelkę pod głowicę zakup dobrą, może ELRING. Zapytaj w sklepie może będzie w porządku gość który ci doradzi która jest Dobra a nie droga...
Pozdrawiam !
- Dareczek013
- Mały gagatek
Golf II uczelka głowicy
śruby już zalazłem i będe zalewał codziennie do soboty
i powiem c i kolego że nasadki to ja nie nałoże bo te nakrętki to już takie spalone że tylko żabką próbować a jak nie to rozcinać...
innego wyjścia nie widzę...
i powiem c i kolego że nasadki to ja nie nałoże bo te nakrętki to już takie spalone że tylko żabką próbować a jak nie to rozcinać...
innego wyjścia nie widzę...
Darooo
- Dareczek013
- Mały gagatek
Golf II uczelka głowicy
a śruby od głowicy te 10sztuk to trzeba na nowe wymieniać czy mogą być stare??
Darooo
- golfista_1993
- Mały gagatek
Golf II uczelka głowicy
Nie koniecznie trzeba kupować nowe. Wystarczy że ładnie/mądrze zeszlifujesz końcówkę śruby.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Golf II uczelka głowicy
Po co?golfista_1993 pisze:Wystarczy że ładnie/mądrze zeszlifujesz końcówkę śruby.
- Dareczek013
- Mały gagatek
- golfista_1993
- Mały gagatek
Golf II uczelka głowicy
Aby dobrze dokręcić głowicę... Jeśli jest taka możliwość że śruba może nie dojść do końca i dobrze dokręcić głowicę to lepiej zeszlifować. Ale jak już uważasz...
- Dareczek013
- Mały gagatek
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Golf II uczelka głowicy
Że trzeba odessać olej z gwintów, ale o cieciu śrób nie słyszałem...golfista_1993 pisze:Aby dobrze dokręcić głowicę...
Ostatnio zmieniony ndz mar 06, 2011 00:38 przez stonefree, łącznie zmieniany 1 raz.
- golfista_1993
- Mały gagatek
Golf II uczelka głowicy
Dareczek013 A tego ci nie powiem dokładnie ale raczej tak:
Etap 1: 40 Nm
Etap 2: 60 Nm
Etap 3: 90 stopni
Etap 4: 90 stopni
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 7204098c67" onclick="window.open(this.href);return false; << tutaj masz kolejność dokręcania śrub.
stonefree A od kiedy w dziurach gdzie wchodzi śruba mocująca głowice jest Olej ? Ale jeśli coś wpadło przez przypadek lub się wlało to wystarczy w każdą dziurę dmuchnąć kompresorem...
Etap 1: 40 Nm
Etap 2: 60 Nm
Etap 3: 90 stopni
Etap 4: 90 stopni
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 7204098c67" onclick="window.open(this.href);return false; << tutaj masz kolejność dokręcania śrub.
stonefree A od kiedy w dziurach gdzie wchodzi śruba mocująca głowice jest Olej ? Ale jeśli coś wpadło przez przypadek lub się wlało to wystarczy w każdą dziurę dmuchnąć kompresorem...