pasek pompy wody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pasek pompy wody
Wiem, że była masa takich tematów i sa różne i różniejsze zdania na ten temat, zdaje sobie sprawe że ten temat wyląduje w koszu, ale naprawde nie wiem juz jak on ma iść
zrobiłem film pokazujacy łopaki tejże pompy i chciałbym sie dowiedzieć czy ma iść u góry czy na dole, jeśli na dole to czemu masa gofrów jeździ odwrotnie?
" onclick="window.open(this.href);return false;
zrobiłem film pokazujacy łopaki tejże pompy i chciałbym sie dowiedzieć czy ma iść u góry czy na dole, jeśli na dole to czemu masa gofrów jeździ odwrotnie?
" onclick="window.open(this.href);return false;
pasek pompy wody
podaj typ silnika to podeślę foto montażu paska
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
pasek pompy wody
1.8 benzyna
AAM albo ABS w dowodzie mam wbite 90km wiec abs ale jakos nie widzi mi sie to heh ale to raczej to samo
ta pompka ma za zadanie pchać wode do silnika czy ja wyciągać?
AAM albo ABS w dowodzie mam wbite 90km wiec abs ale jakos nie widzi mi sie to heh ale to raczej to samo
ta pompka ma za zadanie pchać wode do silnika czy ja wyciągać?
pasek pompy wody
dax-88, Zasada działania chłodzenia ..dax-88 pisze:ta pompka ma za zadanie pchać wode do silnika czy ja wyciągać?
Mamy w silniku mały i duży obieg chłodzenia . Mały obieg, to plyn krąży w kadłubie silnika ,kanałach wodnych glowicy - pomijając chłodnicę do uzyskania określonej temperatury silnika . Gdy ją osiągnie! sterujący tym cyklem termostat [ sprawny] uruchomi duży obieg [z chłodnicą] Jeżeli termostat zwalony to mamy od razu duży obieg , namacalnie ciepły górny przewód na chłodnicy W układzie jest obieg wymuszony ! pompą ssąco-tłoczącą Czyli zasysa i tłoczy ciecz ! Myślę że zrozumiał A tu jeszcze schemat bo ktoś pytał http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=275372" onclick="window.open(this.href);return false;
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
pasek pompy wody
a co z tym paskiem? jaka wersja jest prawdziwsza, pompa wraz z wałem i alternatorem czy odwrotnie?
- Paweł Marek
- V.I.P.
pasek pompy wody
o tym już było. Z niewiedzy i z nieuwagi po prostu. W benzynowcach od razu wiążą się z tym kłopoty z przegrzewaniem silnika i niedogrzaniem wnętrza. A w dieslach które są sprawne i mało ciepła wydzielają czasem nic się nie zauważy, tylko gorsze grzanie w środku autadax-88 pisze:czemu masa gofrów jeździ odwrotnie?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.