Drzwi pasażera otwierają się raz na jakiś czas
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
mam takowy problem i nie wiem czy jest on tutaj popularny czy jestem ewenementem.
Wciskam przycisk na pilocie raz to otwierają mi się tylko drzwi kierowcy, wciskam przycisk szybko 2 razy to otwierają się wszystko, tylko myk jest taki, że drzwi pasażera otwierają się raz na 5 otwierań. zazwyczaj podchodzę do auta i są zamknięte. Z pilota zamknę otworze zamknę otworze parę razy i się otwierają, ale później bywa problem, żeby się zamknęły.
Dodam tylko że w drzwiach za każdym razem słyszę, że siłownik działa bo coś tam pracuje, aczkolwiek nie otwiera.
Ma ktoś jakaś mądrą radę?
Dopisze jeszcze, że widoczne elementy w drzwiach popsikałem smarem silikonowym, ale nic nie dało.
Pozdrawiam
Michał
mam takowy problem i nie wiem czy jest on tutaj popularny czy jestem ewenementem.
Wciskam przycisk na pilocie raz to otwierają mi się tylko drzwi kierowcy, wciskam przycisk szybko 2 razy to otwierają się wszystko, tylko myk jest taki, że drzwi pasażera otwierają się raz na 5 otwierań. zazwyczaj podchodzę do auta i są zamknięte. Z pilota zamknę otworze zamknę otworze parę razy i się otwierają, ale później bywa problem, żeby się zamknęły.
Dodam tylko że w drzwiach za każdym razem słyszę, że siłownik działa bo coś tam pracuje, aczkolwiek nie otwiera.
Ma ktoś jakaś mądrą radę?
Dopisze jeszcze, że widoczne elementy w drzwiach popsikałem smarem silikonowym, ale nic nie dało.
Pozdrawiam
Michał
Masz zakodowaną centralke na tzw "selektywny c.zamek" Wtedy właśnie 1 klikniecie otwiera drzwi kierowcy, a dwa klikniecia pozostałe. Tyle że powinno to za każdym razem działać. Podpinałeś Vag ? Jakieś błędy były ?
Numquam Desperaveris...
Jeszcze nie, ale skoro może to wyskoczyć na Vagu to muszę to jak najszybciej ogarnać bo tu niby chce się być gentelmenem i otwierać kobiecie drzwi a one się nie otwierają
Skoro się nie otwierają to znaczy że kobieta nie dla Ciebie Spróbuj z jakąś inną,jak się otworzą to masz rozwiązanie
Numquam Desperaveris...
Coś w tym może być ale jest to bardzo upierdliwa sprawa.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
mam takie same ustawienie tyle że u mnie one działają, może po prostu masz słabe baterie albo za szybko bądź za późno drugi raz klikasz pilotem
Re: Drzwi pasażera otwierają się raz na jakiś czas
vag podpiety - bledow brak
przelaczylismy w normalny tryb czyli 1 przycisniecie otwiera wszystkie drzwi i problem nadal wystepuje
wrocilismy do selektywnego czyli 1 pykniecie tylko kierowca, 2 szybkie wszsytkie drzwi i tylne otwieraja sie zawsze a przednie pasazera raz na kilka otwierań.
podeslalby ktoś prosze manual jak rozebrac drzwi? bo moze gdzies jakis kabel niekontaktuje albo cos.
przelaczylismy w normalny tryb czyli 1 przycisniecie otwiera wszystkie drzwi i problem nadal wystepuje
wrocilismy do selektywnego czyli 1 pykniecie tylko kierowca, 2 szybkie wszsytkie drzwi i tylne otwieraja sie zawsze a przednie pasazera raz na kilka otwierań.
podeslalby ktoś prosze manual jak rozebrac drzwi? bo moze gdzies jakis kabel niekontaktuje albo cos.
Re: Drzwi pasażera otwierają się raz na jakiś czas
Mam ten sam problem. Czy udało się Tobie dowiedzieć o co z tym chodzi ?