Powrót do szumu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Powrót do szumu
witam
jestem posiadaczem seta leona 1.9 tdi 110 KM z 2001 roku. Wracam bo ciągle nawet na tym forum problem nie został rozwiany. Mianowicie chodzi o szum przy jeździe na wprost lub przy skręcie w prawo. Wiele teorii i mało trafnych. Ja ciągle drąże to bo przecież musi być gdzieś przyczyna. Odrazu utnę przypuszczenia i powiem co jest zrobione i nic się nie zmieniło. Mianowice wymieniłem łożyska kół, wymieniłem lewy przegób zamieniłem koła. Nie muszę chyba mówić że bez skutku i poprawy. Dodam że częstotliwość szumu zmienia się wraz z prędkością. Jest to bardzo dobrze słyszalne. Znalazłem nowy luz na drążku kierownicy tzn od strony kolumny i tak się zastanawiam czy to nie jest przyczyna. Luz jest wyczuwalny około 0.5 cm na obwodzie koła ruszając koło łapiąc je w poziomie. Myślicie że to może być przyczyna?
jestem posiadaczem seta leona 1.9 tdi 110 KM z 2001 roku. Wracam bo ciągle nawet na tym forum problem nie został rozwiany. Mianowicie chodzi o szum przy jeździe na wprost lub przy skręcie w prawo. Wiele teorii i mało trafnych. Ja ciągle drąże to bo przecież musi być gdzieś przyczyna. Odrazu utnę przypuszczenia i powiem co jest zrobione i nic się nie zmieniło. Mianowice wymieniłem łożyska kół, wymieniłem lewy przegób zamieniłem koła. Nie muszę chyba mówić że bez skutku i poprawy. Dodam że częstotliwość szumu zmienia się wraz z prędkością. Jest to bardzo dobrze słyszalne. Znalazłem nowy luz na drążku kierownicy tzn od strony kolumny i tak się zastanawiam czy to nie jest przyczyna. Luz jest wyczuwalny około 0.5 cm na obwodzie koła ruszając koło łapiąc je w poziomie. Myślicie że to może być przyczyna?
Powrót do szumu
kolego a postaw auto na kołkach wrzuć 5 bieg i obsłuchaj okolice skrzynki biegów
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
Re: Powrót do szumu
kolego próbowałem. Też wyje. A co ma wnieś do sprawy ta obserwacja skrzyni myślisz może że skrzynia leci?
Powrót do szumu
Jak napisałeś że tyle rzeczy wymieniłeś, to przydałoby się zwrócić uwagę na skrzynie
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
Re: Powrót do szumu
kolego ale nie ma kompletnego znaczenia czy jest na luzie czy biegu szumi tak samo
Powrót do szumu
to akurat nie ma znaczenia czy luz czy na biegu. Miałem wywalone w hyundaiu łożysko w skrzyni i wyło niemiłosiernie, nieważne jaki bieg, poprostu wycie zwiększało się wraz z prędkością.daros80 pisze:kolego ale nie ma kompletnego znaczenia czy jest na luzie czy biegu szumi tak samo
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
Powrót do szumu
Ja to przerabiałem niecały tydzień temu.....
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
Powrót do szumu
a możesz kolego przybliżyć swój problem. Jakie były objawy i czy zdjagnozowałeś problem i czy koniec końców pomogł?
pozdro
pozdro