Witam.
Wczoraj od tak sobie odpadł mi tłumik (końcowy). Na szczęście było to pod blokiem, więc jedyne uszkodzenie to rysa na zderzaku.
Przeglądałem aukcje, pytałem w sklepach i są 2 typy tłumików - pierwszy zestaw to taki że 3 tłumiki są walcami, drugi zestaw to taki że 2 tłumiki to walce a 3 tłumik to coś w rodzaju sześcianu. Silnik w aucie to 1,4, rocznik 94. Problem jest taki że nie mam teraz jak podjechać na kanał itp - auto wiadomo buczy itp...
Czy ktoś z was może stwierdzić który zestaw będzie odpowiedni ? Czy ktoś z was może polecić konkretny model. Słyszałem o "aluminiowanych" tłumikach, jednak co sklep to inna opinia. Co byście polecili, aby nie rdzewiało za szybko i było odpowiednie jeśli chodzi o trwałość, wymiary itp.
Dzięki
Odpadł tłumik - jaki wybrać na wymianę ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
hmmm jak tłumi odpadł a jest cały to może warto go przyspawać ??
Witaj.
Mocowania w gumach fakt całe, ale niestety przy bliższych oględzinach okazało się że boczne ścianki tłumika są już w fatalnym stanie i spawanie nie ma sensu.
Co myślicie nad zestawami w cenie ok 150 zł (tłumik środkowy + końcowy) z tych cudownych "aluminiowanych" blach ?
Mocowania w gumach fakt całe, ale niestety przy bliższych oględzinach okazało się że boczne ścianki tłumika są już w fatalnym stanie i spawanie nie ma sensu.
Co myślicie nad zestawami w cenie ok 150 zł (tłumik środkowy + końcowy) z tych cudownych "aluminiowanych" blach ?
Cena przyzwoita jak na taki zestaw , myślę że z 5 lat powinien polatać .Sam gdy miałem trójkę coś takiego założyłem i całkiem przyzwoicie to pracowało . Tylko przy montażu końcowego trzeba było trochę przespawać uchwyty , ale w sumie oki
- Paweł Marek
- V.I.P.
tani zestaw np firmy Polmostrów (Płóciennik) wytrzyma spokojnie moze nie 5 ale 3-4 lata i niema sensu pakowac się w nic droższego
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Taki akurat zakupię - widziałem już kompletny zestaw bez strumienicy. Myślę że cena zdatna