Hamulec ręczny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Hamulec ręczny
Witam.
Mam problem , chodzi o to ze jak spuszczam reczny jakby szczeki nie odbijaly i podczas jazdy caly czas hamuje, az sie tarcze robia gorace. Moze to byc wina mrozu czy jest jakas inna przyczyna?
Mam problem , chodzi o to ze jak spuszczam reczny jakby szczeki nie odbijaly i podczas jazdy caly czas hamuje, az sie tarcze robia gorace. Moze to byc wina mrozu czy jest jakas inna przyczyna?
- tomatol
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Hamulec ręczny
Popsikać jakimś odrdzewiaczem,zacisk rozruszać kilkanaście razy.Sprawdzić pancerz linki, czy nie jest nigdzie przetarty.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Hamulec ręczny
najczęściej chyba linka się zrywa i wbijając się w pancerz uniemożliwia odbijanie...mróz raczej nie jest winny
Re: Hamulec ręczny
Nie do końca. Kropelki wody w lince + mróz i autem z miejsca nie ruszysz. Polecam wymianę linek.Qto pisze:najczęściej chyba linka się zrywa i wbijając się w pancerz uniemożliwia odbijanie...mróz raczej nie jest winny
Temat przerabiałem 3tyg temu. Po mroźnej nocy nie wyjechałem spod bloku

- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Hamulec ręczny
nawet pod uwagę nie brałem że autor zaciąga hamulec na noc...katerpi pisze:Po mroźnej nocy nie wyjechałem spod bloku
Wiadomo, że podczas mrozów ręczny zaciągamy tylko w zakrętach

Hamulec ręczny
OK dziekuje za odpowiedzi. Mozecie mi jeszcze napisac jak wymienic linke od recznego , bo nie wiem czy na kanal trzeba bedzie jechac.
Hamulec ręczny
Bez kanału nie dasz rady, albo dasz radę i cholernie się namęczysz
Trzeba ściągnąć linkę z zacisku, rozebrać tunel, poluźnić regulację i również ściągnąć linkę. Potem jedziesz z góreczki...Chociaż u mnie gładko nie było. Linka zapiekła się ze starości w miejscu łączenia z metalowym pancerzem. Opalara i poszło
Życzę owocnej pracy

Trzeba ściągnąć linkę z zacisku, rozebrać tunel, poluźnić regulację i również ściągnąć linkę. Potem jedziesz z góreczki...Chociaż u mnie gładko nie było. Linka zapiekła się ze starości w miejscu łączenia z metalowym pancerzem. Opalara i poszło

Życzę owocnej pracy

Hamulec ręczny
Czyli czeka mnie troche pracy
, dziekuje jeszcze raz panowie za wyczerpujace odpowiedzi. POZDRAWIAM!!!