VR6 93r. straszny problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam kupilem golfa vr6 2.8l 93r. Mam problem tego typu ze jak jest zimny to po odpaleniu odrazu gasnie a jak jest cieply to pracuje nierowno czasem tez potrafi zgasnac... zmienilem juz ten czujnik temperatury g62 filtr paliwa przeplywomierz swiece i przewody lecz to niedalo zadnego rezultatu... Mam nadzieje ze ktos mi pomoze bo juz mi rece opadaja a bardzo podoba mi sie to autko
- Paweł Marek
- V.I.P.
a coś więcej wiesz? Czy jest wszędzie dobra iskra? Jaka tam cewka jest bo w 93 to jeszcze zwykła mogła być pokedyńcza? Podłączałeś auto do VAGA? Czy po dodaniu gazu obroty sa dobre? Moc jest dobra?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: VR6 93r. straszny problem
vag wskazywal czujnik g62 i sonde oraz czujnik biegu jalowego po skasowaniu wyskakuje tylko po jakims czasie sonda i czasem ten czujnik . moc jest slaba jezdzilem innymi vr6 i wydawaly sie mocniejsze
- Paweł Marek
- V.I.P.
na tym etapie proponuję ci jeszcze podmienić choćby na próbę od kogoś resztę elementów wysokiego napięcia czyli cewkę kopułkę i palec. Cewkę masz pojedyńczą to jest chyba taka sama jak w 4-cylindrowych vw i podmienisz od byle kogo to 5 minut
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ja bym sprobowal jeszcze podnienic ECU, jak po wymianie czujnika na vagu dalej go wskazuje, to moze byc wlasnie sterownik uszkodzony, albo jakas przerwa w obwodzie tego czujnika
Dej mu Sywek!! EE ni ma czym...
Tjunink musi byc!!!!
aaaale urwał!!!! musialo cos byc!!
Tjunink musi byc!!!!
aaaale urwał!!!! musialo cos byc!!
czujnika g62 nieskazuje,,, dzis kupilem cewke i sonde nic sie niezmienilo.... niemam juz powoli sily
A próbowałeś podmienić czujnik biegu jałowego korkowiec albo całą przepustnice na zimnym silniku korkowiec powinien delikatnie uchylić klapkę przepustnicy od sondy to raczej nie ale jeśli wyskakiwał błąd to i tak była uszkodzona więc kasa w błoto nie poszła no chyba że masz gaz to błąd sądy morze wyskakiwać skoncentruj się na błędzie czujnik biegu jałowego a dajmy na to jak masz zupełnie zimny silnik i jeszcze przed odpaleniem dodasz delikatnie gazu tak na 1100obrotów i odpalisz silnik trzymając ciągłe gaz to też zgaśnie po chwili czy jest ok
Re: VR6 93r. straszny problem
jak go odpale i trzymam na gazie do rozgrzania to potem chodzi tylko nie ma mocy i faluja obroty. a jak puszcze gaz przed rozgrzaniem to momentalnie gasnie...
Czyli tak jak pisałem wcześniej sprawdź silniczek krokowy czy reguluje wolne obroty albo postaraj się podmienić przepustnicę razem z korkowcem