Jak nacisnąc sprężynkę trzymającą żarówkę św. mijania ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Do tej żarówki (świateł mijania) jest tak utrudniony dostęp że nie widzę jak jest ułożona sprężyna trzymająca ową żarówkę i w konsekwencji nie wiem jak ją podważyć/nacisnąć żeby ją odblokować i wymienić żarówkę.
Może mi ktoś napisać jak to dokładnie zrobić ?
Może mi ktoś napisać jak to dokładnie zrobić ?
Wez male lustereczko do reki i latarke. Przyswiecisz i bedziesz wiedzial. Zdaje sie ze ta sprezynka z drut zaczepiona jest o taki hak czyli wciskasz sprezynke i przesuwasz ją w bok.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Witam
A ja mam Pytanie czy da sie dokupic taką sprężynke mocującą bo u mnie w samochodzie pękła a póżniej zgineła i jest kłopot z masowaniem żarówki.
A ja mam Pytanie czy da sie dokupic taką sprężynke mocującą bo u mnie w samochodzie pękła a póżniej zgineła i jest kłopot z masowaniem żarówki.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
albo na szrocie, labo kupić rozbitą lampę...albo podjechać do ASO i podać jeden z poniższych numerówbolcinho8 pisze:czy da sie dokupic taką sprężynke mocującą
1J0 941 160 - dla lampy Hella
1J0 941 160 A - dla lampy Valeo
Cena w ASO ok 12zł
Więc jednak nie ma w sprzedaży. Szkoda bo było by po kłopocie.
Może na pospolitym portalu aukcyjnym kupi sie jakąs lampe za kilka złoty tylko dla sprężynki.
Co to jest ASO(i gdzie sie znajduje i czy ewentualnie można tam kupowac przez internet)-przepraszam za glupie pytanie ale google mi nie powiedział konkretnie
Może na pospolitym portalu aukcyjnym kupi sie jakąs lampe za kilka złoty tylko dla sprężynki.
Co to jest ASO(i gdzie sie znajduje i czy ewentualnie można tam kupowac przez internet)-przepraszam za glupie pytanie ale google mi nie powiedział konkretnie
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
No jak nie ma jak jest...wyżej podałem numery części, które należy podać w ASO (Autoryzowana Stacja Obsługi - tzw serwis) - najprościej mówiąc serwis VW. Nawet cenę podałembolcinho8 pisze:Więc jednak nie ma w sprzedaży