Uszczelka pod miską olejowa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- matiz_1990
- Ma gadane
Witam! Mam pytanie do Szanownych Kolegów. W moim Mk3 z silnikiem 1.8 ABS zaczyna strasznie wyrzucać olej spod miski olejowej. I tego właśnie dotyczy moje pytanie. Czy ktoś z Was już kiedyś może wymieniał takową uszczelkę i na jaką ją wymienić? Chodzi mi o materiał z jakiego jest ona wykonana. I takie pytanie gratisowe jeszcze Czy używaliście silikonu do montażu tej uszczelki (jeśli tak to jakiego)? Pozdrawiam!
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Uszczelka jak już to tylko guma a silikon to tylko czerwony.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
- matiz_1990
- Ma gadane
Re: Uszczelka pod miską olejowa
Dzięki za odpowiedzi koledzy
wielblad2 pisze:Uszczelka jak już to tylko guma a silikon to tylko czerwony.
ORI REINZ-a do VW-SKODY-AUDI jest biały ... i 3ma u mnie od 2 lat
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ORI REINZ-a do VW-SKODY-AUDI jest biały ... i 3ma u mnie od 2 lat - rzecz gustu osobiście stosowałem czerwony na wysokie temperatury w mk3 i teraz mk4 też trzyma super.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Zastanów się zanim napiszesz takie głupoty , nie stosuje się żadnych silkonów tym bardziej tego czerwonego g.. bo są żrącewielblad2 pisze:Uszczelka jak już to tylko guma a silikon to tylko czerwony.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mk3 uszczelka kapy zaworowej jakoś po 5 latach od założenia na silikon czerwony nie zeżarło mi auta.W innych też nikt mi nie reklamował utleniania się części po zastosowaniu czerwonego silikonu. Mój mk4 też jeszcze nie jest poobgryzany z racji użycia silikonu.
Jak widze w aucie czerwony silikon to mnie chce cos trafic. Ja uzywam pasty za 40 zl tubka wielkosci pasy do zebow (takiej wiekszej) jest czarna i glowne zastosowanie to uszczelnienie i dzialanie jako uszczelka. (przepraszam za brak polskich znakow ale w szkole mam linuksa bez nich ....)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=357983" onclick="window.open(this.href);return false; <---- moje czerwone MK3 <--- Projekt CHESTERFILD
- grandi
- Lord GTI
Silikon za 13 zł .... noi koment
ORI silikon to reinza , ewentualnie erling to są silikony pod miskę olejową skrzynię
http://allegro.pl/silikon-reinz-uszczel ... 39270.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.radar.pl/Masa-uszczelniajaca ... -12186359/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dlaczego montuje się na silikon , bo ktoś nie wyczyści dobrze miejsca pod uszczelkę , gniazda gdzie wchodzi oring , jest osad a potem cieknie.
Znałem takiego fanatyka co wszystko wklejał na silokon , wszystkie krócce od gazu wody bo bedzie lepiej trzymać , nawet termostat. Nawalił czerwonego silikonu na uszczelkę pokrywy dokrecił odpalił silnik i pół oleju stracił .
ORI silikon to reinza , ewentualnie erling to są silikony pod miskę olejową skrzynię
http://allegro.pl/silikon-reinz-uszczel ... 39270.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.radar.pl/Masa-uszczelniajaca ... -12186359/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dlaczego montuje się na silikon , bo ktoś nie wyczyści dobrze miejsca pod uszczelkę , gniazda gdzie wchodzi oring , jest osad a potem cieknie.
Znałem takiego fanatyka co wszystko wklejał na silokon , wszystkie krócce od gazu wody bo bedzie lepiej trzymać , nawet termostat. Nawalił czerwonego silikonu na uszczelkę pokrywy dokrecił odpalił silnik i pół oleju stracił .
- matiz_1990
- Ma gadane
To widzę, że popełniłem ogromny błąd montując pompę wody na czerwonym silikonie Ale na swoje usprawiedliwienie mam to, że wymieniałem ją 350 km od domu pod blokiem u siostry Troszku miałem ograniczone miałem pole manewru wtedy bo i czas gonił i nie było jak tego robić, ale na razie jest ok nic nie cieknie i żelaziwa mi z silnika nie ubywa
- grandi
- Lord GTI
Na forum był temat jak chłopakowi zatkało sito od pompy oleju , po rozebraniu okazało się że sito zatkał silikon
Panowie z jakiego materiału dorobić uszczelkę właśnie pod miskę olejową w mk2 1.3 i pod dekiel skrzyni biegów?
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!
jaroslawwiatr, pod miskę olejową .... pasta-silikon szary REINZ-a
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google