zmiana płynu w układzie wspomagania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam serdecznie i mam pytanko kolejne i liczę na waszą koledzy/nki doradę ,a mianowicie czy należy zmieniać płyn w układzie wspomagania ,(podejrzewam że tak ) i w jaki sposób się go zmienia w Golfie III,POZDRAWIAM DZIĘKI
mecenas
producent nie zaleca wymiany plynu od wspomy, ale jak juz chcesz zmienić to na taki sam kolor jak masz, u innych czerwony lub zielony,zalezy jaki masz kolor nakretki to taki plyn zazwyczaj jest, a płyn spuszczasz odkrecajac wąż od pojemniczka od wspomy i bez odpalania krecisz kierownica do oporu w prawo i lewo aby płyn dobrze zszedł. zakrecasz i nalewasz nowy,krecisz kierow. i jak stan to odpalasz pokrecic i wrazie czego dolać i wsio.pozdro
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a jeszcze lepiej bo robiłem to ost u siebie aby auto było(przód podniesiony)krecisz kierą w lewo prawo
i taki płyn kupiłem bo zamienny jest
wymiana pompy wspomagania, i płukania układu ,która odmówiła posłuszeństwa w trasie
Uploaded with ImageShack.us
a reszta to tak jak koledzy opisali
i taki płyn kupiłem bo zamienny jest
wymiana pompy wspomagania, i płukania układu ,która odmówiła posłuszeństwa w trasie
a reszta to tak jak koledzy opisali
Witam nie chce zakładać nowego więc piszę tutaj muszę u siebie zregenerować papę wspomagania zmontowałem ją i teraz mam problem a mianowicie jak zablokować koło pasowe tak żeby udało się je odkręcić są tam 3 śrubki na inbus 6 i jest taki sześciokąt pośrodku w ośce ale nie mogę dobrać tam żadnego klucza a śruby mocno trzymają macie jakiś pomysł jak te ośkę zablokować z góry dzięki za odp
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Mati44, na tej focie masz jak ja zrobiłem,mianowicie złapałem(zaznaczone linią) w imadle i odkręciłem spokojnie
Re: zmiana płynu w układzie wspomagania
Ok poszło super miałem mały problem żeby w imadło wkręcić tą pompę ale się dało podkładając drewniane klocki teraz walczę z tym zabezpieczeniem tylnej ścinki
niema pojęcia jak go ściągnąć on ani drgnie czy ten wałek czasami nie wychodzi przodem
- Paweł Marek
- V.I.P.
niema tam segera zabezpieczającego? Chyba nie nie pamiętam, ale jest porada w dziale FAQ doradza się tam puknąć w wałek od przodu i pokrywka z tyłu ma wylecieć.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
jest dziurka w obudowie włóż jakąś igłe i pójdzieMati44 pisze: teraz walczę z tym zabezpieczeniem tylnej ścinki