Metaliczny stuk 1.4 16V AHW
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
Witajcie koledzy,
wczoraj wymieniałem w golfie poduszkę od skrzyni tą koło aku, po wymianie odpaliłem silnik i kolega dokręcał śrubę od poduszki i zrobił zwarcie do plusa i silnik zgasł ale odpalił bez problemu i nic się nie działo, przejechałem sie kawałem ok 1 km i jak wrociłem do domu to coś zaczeło stukać cyklicznie w silniku, zaczełem szukać i okazało się że w skrzyni było 1,3 l oleju z 1,9, wymieniłem olej i wlałem tyle ile powinno być ale nic nie pomogło, te stukanie znika jak wcisnę sprzęgło, macie jakieś pomysły ?
wczoraj wymieniałem w golfie poduszkę od skrzyni tą koło aku, po wymianie odpaliłem silnik i kolega dokręcał śrubę od poduszki i zrobił zwarcie do plusa i silnik zgasł ale odpalił bez problemu i nic się nie działo, przejechałem sie kawałem ok 1 km i jak wrociłem do domu to coś zaczeło stukać cyklicznie w silniku, zaczełem szukać i okazało się że w skrzyni było 1,3 l oleju z 1,9, wymieniłem olej i wlałem tyle ile powinno być ale nic nie pomogło, te stukanie znika jak wcisnę sprzęgło, macie jakieś pomysły ?
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
olej wymieniony, auto przeleciało 30 km na pełnej k**wie i stukanie ustało
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
auto odpaliłem po dłuzszym postoju i nadal stuka
łożysko oporowe czy jakies łożyska w skrzyni ? ew jak to poznac ?
łożysko oporowe czy jakies łożyska w skrzyni ? ew jak to poznac ?
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Metaliczny stuk 1.4 16V AHW
ta, dowiedziałem się że to są łożyska na wałku głównym skrzyni, ktoś się orientuje czy nie ma opcji rozłączenia skrzyni na aucie w 1.4 ?DIDARO pisze:pewien jesteś że te stuki dochodza od skrzyni ?
Musisz ją wyciągnąć bo nie dostaniesz sie do środka skrzyni .A po za tem jak masz skrzynie przed soba to możesz ja rozebrać na spokojnie .śróby trzymające kartery skrzyni sa pod karterem sprzęgła .
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Metaliczny stuk 1.4 16V AHW
ale chodzi o to czy musze wyciągać silnik ? i dopiero rozłączyć silnik ze skrzynią czy mogę zostawić silnik w budzie a wyjąć skrzynie ?DIDARO pisze:Musisz ją wyciągnąć bo nie dostaniesz sie do środka skrzyni .A po za tem jak masz skrzynie przed soba to możesz ja rozebrać na spokojnie .śróby trzymające kartery skrzyni sa pod karterem sprzęgła .