regeneracja pompy od wspomagania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Wiem kolego o co ci chodzi o tą tylną ściankę gdzie znajduje się numer fabryczny itp. fakt nie da się tego niczym wyciągnąć bo jest tak taki myk jest specjalna dziurka wielkośći 2mm w którą wkładasz jakąś igłę i ten simering wychodzi jak masło i po kłopocie jezeli masz jakieś pytania odnośnie tych pomp to pytaj bo wymieniłem już kilka
Ok znalazłem tą dziurkę jest po boki pompy tak ale próbowałem wyjąc to zabezpieczenie i nic dopasowałem tam in busa czy w ton inbus musiałbym uderzyć czy to trzeba tylko popchnąć i powinno to zabezpieczenie zeskoczyć niewidem morze się zapiekło albo coś źle robię
- ciachotdi
- diesel m@ster
Ta dziurka jest po to by ci wyszła sprężyna jak ci ona wyjdzię to bijesz z góry tam gdzie imbus wchodzi (nie wiem po co ci ten imbus w niczym on nie pomaga) napierd... młotkiem i ci wychodzi denko. Jak chcesz wyjąć łożysko tu przy kole to musisz mieć specjalne szczypce do simeringów.
dziuka w pompie jest po to byś wyjoł zabezpieczenie i denko samo wychodzi (pobij w nie bo one jest na sprężynie w srodku)
dziuka w pompie jest po to byś wyjoł zabezpieczenie i denko samo wychodzi (pobij w nie bo one jest na sprężynie w srodku)
Jeśli chodzi o inbus to dopasowałem go do tego otworu żeby wybić sprężynę i poszło ale to denko nadal siedzi spróbuje tak jak mówisz walne parę razy od góry
- ciachotdi
- diesel m@ster
musi iść nie ma bata. A tak nawiasem mówiąc po co ją chcesz rozebrać buczy ci ??? bo jak nie pompuje to nie dasz rady z nią nic zrobić
popatrz
-http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 30&t=90949
-http://picasaweb.google.pl/d4tura/PompaWspomagGolf02#
popatrz
-http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... 30&t=90949
-http://picasaweb.google.pl/d4tura/PompaWspomagGolf02#
Re: regeneracja pompy od wspomagania
Wspomaganie dział normalnie tylko szumieć zaczęła udało mi się wyciągnąć te ściankę niestety jak puknąłem od góry a zapomniałem podłożyć ręki pod spód i to wszystko mi się wysypało i spadło na beton ale teoretycznie nic się nie pokrzywiło trochę tylko się elementy pobrudziły ale wszystko dokładnie umyję w benzynie ekstrakcyjnej ale mam jeszcze jeden problem są tam takie bolce dwa długie i tutaj nie wiem bo mam jeden krótki a nie wiem czy nie powinny być dwa i jeszcze jedna sprawa nie mam pojęcia jak to było złożone więc będę miał spory problem
- ciachotdi
- diesel m@ster
ten długi wchodzi głębiej w obudowe w środku. po to są te bolce żeby dało się ją dobrze poskładać czyli jest jeden mały i ten dlugi ktory wchodzi głębiej. jak zaczeło szumiec wystarczyło zmienić plyn a tak narobiłeś sobie roboty
Próbowałem ją poskładać ale jeszcze kilku rzeczy nie jestem pewien czy dobrze zaznaczyłem kolejność elementów i sprężyna nr 4 nie wiem w którym miejscu była a ta sprężyna w kółku dusza mniemam takiej i jeszcze nie jestem pewien gdzie ma być ten krótszy bolec na zdjęciu go niema ale on chyba jest na samym przodzie pompy i blokuje ten pierwszy element żeby całość się nie obracała i element zaznaczony nr 1 nie wiem w jakiej pozycji ma być jak ba być obrócony
Ale ja mam dwa bolce 2 długie i jeden krótki z tego co zrozumiałem to de długie przechodzą przez wszystkie trzy elementy i trzymają je w całości a krótki jest na samym początku i blokuje całość żeby się nie obracała tak
Fotka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ciachotdi
- diesel m@ster
tak tej sprężyny nie ma w tych pompch jest taka mała chyba oznaczyłeś ja czerwona strzalką 4 albo s
1-ten mały bolec idzie na początek do niego wkładasz sprężynkę nr 4 na zdjęciu
2- wkładasz wałek z 3 i blaszkami potem 2 nie wiem którą na wew. lub na zwenątrz ale po to sa te bolce by weszły zrób to metodą prób i błedów jak wszystko ładnie poskładasz nakładasz te denko, jak bedzie ok to wejdzie jak nie pupa od nowa
1-ten mały bolec idzie na początek do niego wkładasz sprężynkę nr 4 na zdjęciu
2- wkładasz wałek z 3 i blaszkami potem 2 nie wiem którą na wew. lub na zwenątrz ale po to sa te bolce by weszły zrób to metodą prób i błedów jak wszystko ładnie poskładasz nakładasz te denko, jak bedzie ok to wejdzie jak nie pupa od nowa
Ostatnio zmieniony wt lis 02, 2010 21:01 przez ciachotdi, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak dokładnie a kolejność montażu elementów się zgadza czy ta spręrzyna ma być na wirniku zaraz pod tylną ścinką
- ciachotdi
- diesel m@ster
ma być pod 1 elementem czyli jak na zdjeciu jest goła pompa narpiew sprężyna potem 1. Ma na celu ona niwelować drgania przenoszone od koła pasowego.
A jak ustawiony powinien być ten pierwszy element chodzi mi o te otwory