maksymalna prędkość 130km/h
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kupiłem niedawno VW golfa 3 z silnikiem 1.6 ben/LPG i nie wiem dlaczego maksymalna prędkość którą mogę osiągnąć to 130km/h przy wielkich trudach. Jaka może być tego przyczyna????

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=141&t=417381" onclick="window.open(this.href);return false; tu masz identyczny temat  

po sprawdzeniu linki o gazu jak w podanym linku okazało sie że wszystko jest dobrze ale zauważylem jak było ciemno ze przewody zapłonowe swieca czy to ma aż taki duże znaczenie jeżeli chodzi o predkosc ??

Ma i to bardzo duże, a przy 130km/h jakie masz obroty Silnika ?? jak masz obrotomierz to sprawdź ale mi to wygląda na uboga mieszankę.

szczerze mówiąc to nie pamietam w tym momecie ale ale wiem ze przy 130km/h mam 4000obrotów i własnie jestem po wymianie swiec i przewodów ale to tylko dało 10km/h wiecej i nie jestem z tego zadowolony bo myslałem ze bedzie lepiej wiec prosze jeszcze o pomoc

Ostatnio zmieniony pt sie 26, 2011 20:22 przez czsio3158, łącznie zmieniany 1 raz.

sprawdź wydech czy nie zatkany, kumpel miał tak jak ty dowiedział się ze ma zapchany wydech jak w końcu wypchnęło mu wytłumienie z tłumika rurą   on miał 1.6 75 koni na pełnym wtrysku, nie pamiętam oznaczenia
 on miał 1.6 75 koni na pełnym wtrysku, nie pamiętam oznaczenia

on miał 1.6 75 koni na pełnym wtrysku, nie pamiętam oznaczenia
 on miał 1.6 75 koni na pełnym wtrysku, nie pamiętam oznaczeniamaksymalna prędkość 130km/h
Nie powiem tobie dokładnie ale te 4000 tys RPM nie wiem ale chyba za dużo jest ale mogę się mylić. Sprawdź też czujnik hala, i cewkę zapłonowa. a tak po zatem to jak do tych 130 sie zbiera wolno szybko bo morze cos blokuje np hamulce albo za mocno naciągnięta linka od ręcznego i filtry sprawdź

jeżeli chodzi o chamowanie to odpada bo wszystko jest dobrze a jeżeli chodzi o zbieranie to do 100km/h jest w miarę ale od to tragedia

- Paweł Marek
- V.I.P. 
czsio3158,  takie hasła do wyszukiwarki: za mały mikser, zmodyfikowany  np przytkany dolot przez gazowników albo silnik bierze non stop ciepłe powietrze z komory silnika, błąd w ustawieniu rozrządu i/lub zapłonu. Jeśli moc jest tak niska na obu paliwach to coś z tych rzeczy pomoże jak poprawisz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
						- biercok mkII
- Gadatliwa bestia 
Panowie wybaczcie ze nie na temat ale normalnie padam. ,,może'' w sensie może pojade pisze sie tak a ,,hamowanie'' tak.

a co by było przyczyna brania non stop ciepłego powietrza z komory spalania i jak to sprawdzic????

- Paweł Marek
- V.I.P. 
Zablokowana klapka w dolocie regulująca dopływ  ciepłe/zimne. Troszkę używaj wyszukiwarki a nie żądaj wszystkiego "na tacy" było o tym sto razy na dziale LPG.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
mozliwe to zeby pasek rozrządu sie wyciagnoł  ??? bo mam taki przypadek ze znak ze znakiem sie nie chce zgrac a bo czy zabek w jedna czy zabek w druga to wychodzi zle