[inny] Radio - problem ( samo sie wyłącza)

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

sker94
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: sob paź 13, 2018 18:40

[inny] Radio - problem ( samo sie wyłącza)

Post autor: sker94 » sob paź 13, 2018 18:48

Witam
Z dnia na dzień radio samo zaczęło się wyłączać po minucie czasami szybciej. Za każdym włączeniem to samo. Więc dziś dobralem się do radia i co się okazało? Chyba coś zruszyłem bo nie działa mi żadna stacja. Tylko syczenie. Ma ktos widzę który kabel jest od anteny? może to jest przyczyna syczenia?Mam też zdjęcia. Ma ktoś pomysł co to za kable i czemu są pozaklejane? Ktoś tu dobrze namieszał. Dodam że podłączając transmiter muzyka gra normalnie z głośników. ( radio nadal samo się wyłącza).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



sker94
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: sob paź 13, 2018 18:40

[inny] Re: Radio - problem ( samo sie wyłącza)

Post autor: sker94 » sob paź 13, 2018 18:49

reszta zdjęć
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



grg474
_
_
Posty: 5442
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

[inny] Re: Radio - problem ( samo sie wyłącza)

Post autor: grg474 » sob paź 13, 2018 19:53

wtyczka czarna
1 - daj tu niebiesko/biały (to jest gala)
2 - jest tu czarny - ucięty to jest mute jak masz zestaw głośnomówiący
3 - daj tu szaro.biały to jest diagnostyka - linia K
4 - tu powinien być czerwono/żółty (+ po stacyjce)
5 - czerwono/biały (+ z aku)
6 - niebiesko/szary (podświetlenie)
7 - czerwono/biały (+ z aku)
8 - brązowy (masa)
Skoro gaśnie to zrób test - włącz włącznikiem - jak nie będzie gasnąć to problem z zasilaniem po stacyjce.

Przewód anteny znajdziesz w głębi wnęki po radiu, po prawej stronie lekko w dół - jest krótki zawinięty w S


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

Awatar użytkownika
szefol84
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 62
Rejestracja: sob wrz 23, 2017 22:02
Lokalizacja: Świętochłowice

[inny] Re: Radio - problem ( samo sie wyłącza)

Post autor: szefol84 » sob paź 13, 2018 20:03

Mi się wyłączało samo własnie jak kabel z anteny się poluzował, jeżeli kabel z anteny jest na miejscu to szukaj kabla z masy.



sker94
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: sob paź 13, 2018 18:40

[inny] Re: Radio - problem ( samo sie wyłącza)

Post autor: sker94 » pn paź 15, 2018 17:07

Dziękuje za schemat. Podłączyłem tak jak trzeba, jednak radio się najzwyczajniej przegrzewa. Robi się po minucie niesamowicie gorące. To był powód wyłączania się go.
Dziękuje za pomoc !



ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości