Nie dziala tempomat

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

wiktor2250
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 48
Rejestracja: czw lut 18, 2016 19:16

Nie dziala tempomat

Post autor: wiktor2250 » pn lut 12, 2018 21:38

Witam. Mam problem z tempomatem. Jadąc do pracy zauważyłem ze nie działa. Kontrolka się zaświeca. Na vagu w grupie 006 w 3 kolumnie są same zera. uruchamiając tempomat zmieniaja się dwa ostatnie zera na 11. Naciskając hamulec, sprzęgło guziki od tempomatu w sumie wszystko reaguje. w 4 oknie przy naciskaniu hamulca wskakuje 17 lecz przy wciskaniu sprzęgła nic się nie dzieje. To jest prawidłowa reakcja?
Zapomniałem dodać. W polu nr2 wyskakuje przy wciśnięciu sprzęgła 100 hamulca 011



michaf1994
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 105
Rejestracja: wt lut 21, 2017 20:36
Lokalizacja: Konin

Re: Nie dziala tempomat

Post autor: michaf1994 » ndz lut 25, 2018 10:46

Opisz pozycje jak wyglądają po naciśnięciu poszczególnych przycisków manetki - Sprzęgło i hamulec reagują poprawnie - 100 i 011 - z tego co pamiętam. Manetka mogła Ci się uszkodzić - taśmy często siadają


Własnoręcznie zrobione: Climatronic, 4x el. szyby, el. podgrzewane lusterka, nagłośnienie 4 drzwi, podgrzewanie siedzeń, montaż sterowania odcinkiem lędźwiowym, przełącznik wideorejestratora jako ori ASR, Full FIS (immo 3), czujnik temp. zewnętrznej, czujnik poziomu spryskiwaczy, tempomat, powitanie i informacja ile pozostało na baku, automatyczne podn/opusz tylnych szyb, czasowo podgrzewana szyba tylna, światła dzienne, czujniki cofania, kamerka cofania, wbudowana ładowarka USB.

W trakcie: el. skł. lustr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości