dodanie tempomatu

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Piaseczeq
Music Man
Music Man
Posty: 326
Rejestracja: śr maja 20, 2009 13:55
Lokalizacja: KrakóVW
Kontakt:

dodanie tempomatu

Post autor: Piaseczeq » pt sty 19, 2018 00:59

Hej !

Pacjent Golf VI GTI 2010r DSG. Rozebrałem kolumnę wszystko aby dostać się do modułu. Okazało sie że chyba mam nowszy "mały moduł" i manetki są zespolone. Sprawdziłem VCDS czy moduł zakoduje tempomat i okazało się że tak. Mam MFA i multifunkcję też, sterownik przyjmuje kodowanie i wyrzuca błąd (brak sygnału z kolumny kierowniczej = nie ma zamontowanej jeszcze manetki). Wklejam pod spodem fotki jak wszystko rozebrane żeby każdy sobie po swojemu obczaił. Pytanie moje brzmi jaką mam zamówić manetkę bo w ETCE jest ich bardzo dużo, na allegro też a nie chce zamówić złej, bo ju to raz zrobiłem :grrr: .


Numery części które są fabrycznie w aucie zaznaczyłem na ostaniej fotce.


Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


"Dodatkowa moc czyni cię szybszym na prostych, obniżenie wagi czyni cię szybszym wszędzie..."

parafik
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 44
Rejestracja: czw sty 08, 2015 20:35
Lokalizacja: Międzyzdroje

dodanie tempomatu

Post autor: parafik » pt sty 19, 2018 21:28

Raczej na pewno z początkiem 5K0 953 XXXX i powinno być ok. Sam widzisz po oznaczeniach.
http://allegro.pl/vw-sharan-manetki-man ... 89502.html" onclick="window.open(this.href);return false;



Awatar użytkownika
Piaseczeq
Music Man
Music Man
Posty: 326
Rejestracja: śr maja 20, 2009 13:55
Lokalizacja: KrakóVW
Kontakt:

dodanie tempomatu

Post autor: Piaseczeq » sob sty 20, 2018 13:20

No właśnie nie bardzo bo u mnie jest zawsze pojedyncza manetka z tempomatem.


"Dodatkowa moc czyni cię szybszym na prostych, obniżenie wagi czyni cię szybszym wszędzie..."

Awatar użytkownika
cinek2004
"
Posty: 1785
Rejestracja: pn cze 04, 2007 08:01
Lokalizacja: Warszawa - WB

dodanie tempomatu

Post autor: cinek2004 » sob sty 20, 2018 19:22

Do tempomatu potrzebujesz manetkę 5K0953513M.
Taśma (tu popełniłeś chyba błąd, bo powinna mieć numer 5K0953549A) powinna obsłużyć tempomat.



Awatar użytkownika
Piaseczeq
Music Man
Music Man
Posty: 326
Rejestracja: śr maja 20, 2009 13:55
Lokalizacja: KrakóVW
Kontakt:

dodanie tempomatu

Post autor: Piaseczeq » sob sty 20, 2018 23:21

po dłuższych poszukiwaniach w ruskirj etce, wyszłoby że masz rację ...

http://allegro.pl/przelacznik-zespolony ... 43886.html" onclick="window.open(this.href);return false;

albo

http://allegro.pl/przelacznik-5k0953513 ... 20131.html" onclick="window.open(this.href);return false;


"Dodatkowa moc czyni cię szybszym na prostych, obniżenie wagi czyni cię szybszym wszędzie..."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości