Podpięcie led do jazdy dziennej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
lg1984. Tak właśnie podpiąłem jak mówisz i na zapłonie i jak mam pokrętło od świateł na 0 świecą ledy jak przełączę na postojówki dalej świecą ledy jak włączam mijania ledy gasną. Takie czary
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
fiszu251, jesteś pewny że postoje gasną? W jakiej sytuacji gasną?
Na moje to postoje się nie palą bo...bo ich nie włączasz ...a po włączeniu ledy gasną bo tak są podłączone. Nie można dołożeniem jednego kabelka spowodować aby prąd w niego skręcił bo ma krótszą drogę. Ledy się wyłączają bo jest tam przekaźnik który je rozłącza po podaniu plusa...w tym przypadku jest to plus z postojowek.
Na moje to postoje się nie palą bo...bo ich nie włączasz ...a po włączeniu ledy gasną bo tak są podłączone. Nie można dołożeniem jednego kabelka spowodować aby prąd w niego skręcił bo ma krótszą drogę. Ledy się wyłączają bo jest tam przekaźnik który je rozłącza po podaniu plusa...w tym przypadku jest to plus z postojowek.
Re: Podpięcie led do jazdy dziennej
No przecież mówię jak jest postoje gasną w momencie przekręcenia kluczyka w pozycje zapłon. A po przekręceniu pokrętła od świateł z 0 na postojowe ledy dalej świecą a gasną po przekręceniu na mijania. Kurde kolejny raz wam to pisze.
- Qto
- _
- Kontakt:
Czyli zamiast pod postoje podłączyłeś pod mijania...można i tak ale czarami bym tego nie nazwał
Podpiąłem się pod postojowe przecież wiem które to kable skoro wyciągam żarówkę postojową z reflektora. Kurde czego nie umiecie zrozumieć ? Może jest jakieś przebicie nie wiem ważne że działa tak jak powinno
Wpadłem na pomysł jakby podpiąć ledy pod centralny zamek żebym zaświecały się z otwarciem auta? Wiecie tak samo jak oświetlenie się włącza w momencie otwarcie auta z pilota
- Qto
- _
- Kontakt:
no to podłącz...tylko sprawdź ile te ledy pobierają prądu i pomyśl jak podłączyć żeby zaraz nie było że w module komfortu się coś zjarało...i żeby oświetlenie wewnętrzne nie zapalało się kiedy ledy się palą (podczas jazdy)
To widzę że grubsza sprawa się szykuje a no i tylko problem mam taki że nie wiem gdzie się wpiąć
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Re: Podpięcie led do jazdy dziennej
Najłatwiej wpiac sie + pod styk TFL w przelaczniku swiatel, wtedy dzienne będą zapalac sie po zaplonie i gasnac po zapaleniu swiatel pozycyjnych/mijania. Trzeba tylko przejsc kablem z komory silnika do kabiny. Ja tak mam i zapomniałem o światłach.