[O1] Alarm wyje po otwarciu z kluczyka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć
Ostatnio tknęło mnie na sprawdzenie czy w mojej Octavii działa bębenek zamka i o dziwo po otwarciu auta z kluczyka przy uzbrojonym alarmie zawyła synera alarmowa.
Dopiero gdy kilkukrotnie po otwarciu nacisnąłem otwieranie w pilocie to się uspokoiła. I tak jest za każdym razem.
Na pewno mam walnięte mikrostyki lub zimne luty w drzwiach pasażera przód oraz kierowcy tył bo nie palą się lampki po otwarciu. Z drzwiami kierowcy nie ma żadnych problemów (chyba) bo lampka w drzwiach i ikonka w liczniku się świecą.
Dodam też że sporadycznie syrena alarmowa włącza się też przy otwieraniu z pilota ale to tak raz na 100 otwarć.
Czy ktoś ma pomysł dlaczego tak się dzieje?
Kontroler komfortu mam taki: Controller: 1C0 959 799 B
Dodatkowo chciałbym spytać jaki kluczyk tj 433 czy 434 mhz ten sterownik obsługuje? Chciałbym dokupić dodatkowy kluczyk do auta.
Ostatnio tknęło mnie na sprawdzenie czy w mojej Octavii działa bębenek zamka i o dziwo po otwarciu auta z kluczyka przy uzbrojonym alarmie zawyła synera alarmowa.
Dopiero gdy kilkukrotnie po otwarciu nacisnąłem otwieranie w pilocie to się uspokoiła. I tak jest za każdym razem.
Na pewno mam walnięte mikrostyki lub zimne luty w drzwiach pasażera przód oraz kierowcy tył bo nie palą się lampki po otwarciu. Z drzwiami kierowcy nie ma żadnych problemów (chyba) bo lampka w drzwiach i ikonka w liczniku się świecą.
Dodam też że sporadycznie syrena alarmowa włącza się też przy otwieraniu z pilota ale to tak raz na 100 otwarć.
Czy ktoś ma pomysł dlaczego tak się dzieje?
Kontroler komfortu mam taki: Controller: 1C0 959 799 B
Dodatkowo chciałbym spytać jaki kluczyk tj 433 czy 434 mhz ten sterownik obsługuje? Chciałbym dokupić dodatkowy kluczyk do auta.
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Komfort ma tak ustawione - aby tylko otwarcie pilotem wyłączyło alarm.
Rozumiem. W sumie jeśli zdobędę drugi kluczyk to będzie mnie to mniej martwić. Jakie mhz pilota do tego sterownika?
dziękujęGarrison pisze:434
gdyby nie to że mam tylko jeden to bym swój rozebrał i otworzył i sprawdził a tak to się trochę boję z nim kombinować bo jak sam widzisz - padnie pilot i po robocieQto pisze:Kup taki sam jak masz
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Rozsuwasz obudowę i nr pilota będzie widoczny...nie trzeba nic otwierać
http://allegro.pl/nowy-pilot-skoda-fabi ... 96573.html" onclick="window.open(this.href);return false;
czy ten pilot będzie pasował?
czy ten pilot będzie pasował?