Czujnik sprzęgła golf IV 1.4 Benz

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Mareck_i027
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mareck_i027 » śr cze 21, 2017 12:58

Domyślam się, że temat już był, ale po kolei. Dziś wymieniałem czujnik światłą stop, tylko że przez pomyłkę najpierw wyjąłem czujnik od sprzęgła. Po umieszczeniu go z powrotem, zauważyłem że sprzęgło na luzie (tzn. nie wciśnięte) w ogóle nie wciska tej końcówki od czujnika, tak jak ma to miejsce przy czujniku stop. Można powiedzieć, że są na styk. Chodzi mi o to, że nie wiem czy jest to problem czy nie. Na forach część ludzi pisała, że mogą być problemy z obrotami oraz szarpanie przy zmianie biegów. Ja nic takiego u siebie nie zaobserwowałem. :-(

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

Post autor: marcin7x5 » śr cze 21, 2017 21:37

Musiałbyś sprawdzić vagiem czy widzi sygnał z tego czujnika. Nie pamiętam grupy ale coś ok 65 chyba jest okienko gdzie zmienia się z 0 na 1 po wciśnięciu sprzęgła. Tak samo jak dla czujnika stop. Może ten czujnik jest ciągle wciśnięty.

Mareck_i027
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mareck_i027 » czw cze 22, 2017 08:52

Dzięki, jak będzie okazja to sprawdzę. A póki co nie ruszam jeśli nie mam żadnego komunikatu na desce i nie czuję różnicy w jeździe :okej:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”