Czujnik sprzęgła golf IV 1.4 Benz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Domyślam się, że temat już był, ale po kolei. Dziś wymieniałem czujnik światłą stop, tylko że przez pomyłkę najpierw wyjąłem czujnik od sprzęgła. Po umieszczeniu go z powrotem, zauważyłem że sprzęgło na luzie (tzn. nie wciśnięte) w ogóle nie wciska tej końcówki od czujnika, tak jak ma to miejsce przy czujniku stop. Można powiedzieć, że są na styk. Chodzi mi o to, że nie wiem czy jest to problem czy nie. Na forach część ludzi pisała, że mogą być problemy z obrotami oraz szarpanie przy zmianie biegów. Ja nic takiego u siebie nie zaobserwowałem.
Musiałbyś sprawdzić vagiem czy widzi sygnał z tego czujnika. Nie pamiętam grupy ale coś ok 65 chyba jest okienko gdzie zmienia się z 0 na 1 po wciśnięciu sprzęgła. Tak samo jak dla czujnika stop. Może ten czujnik jest ciągle wciśnięty.
-
- Nowicjusz
Dzięki, jak będzie okazja to sprawdzę. A póki co nie ruszam jeśli nie mam żadnego komunikatu na desce i nie czuję różnicy w jeździe