Witam.
Na wstępie zaznaczam że przeczytałem wszystko w dziale Elektryka odnośnie zamków,podnośnika szyb itp. nie znalazłem jednak odpowiedzi na mój problem.
Golf IV 1.9 TDI 110
Otóż, wymieniałem silniczek w drzwiach pasażera z przodu gdyż w poprzednim wyślizgały się trybiki. Po wymianie i złożeniu wszystkiego "do kupy" zauważyłem, że podczas jazdy od czasu do czasu (czasami raz za razem a czasami w ogóle) wszystkie zamki w drzwiach wydają odgłos jakby się otwierały ponownie. Cyple które są od zamykania drzwi nie ruszają się przy tym. Kolejna dziwna sytuacja to to, że po zamknięciu wszystkich drzwi z konsoli kierowcy tylne prawe się same otwierają. Nie zauważyłem żeby działo mi się coś takiego wcześniej. Po odłączeniu silnika nie dzieje się nic. Zamieniłem na stary silnik i dzieje się to samo. Zauważyłem że nie świeci też żarówka w drzwiach pasażera z przodu po ich otwarciu. Sprawdzałem obwód tych kabli które do niej idą od głównej wiązki do żarówki i przejście jest czyli obwód jest sprawny. Sama żarówka również jest dobra.
Macie jakieś pomysły co mogę jeszcze sprawdzić?
Myślałem o mikrostykach ale trochę przeraża mnie ściąganie całej blachy z drzwi, szyby i wykręcanie tego.
Wcześniej wolałbym się upewnić czy nie jest to wina czegoś innego.
Dodam że mam nie fabryczny alarm zamontowany który steruje zamkami i szybami, ale to nie jego wina gdyż po odłączeniu alarmu jest to samo.
Dziwne zachowanie zamków po wymianie silniczka szyby.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Mikrostyki, zimne luty w zamku...przypadek że usterka wyszła przy zmianie silniczka.
Re: Dziwne zachowanie zamków po wymianie silniczka szyby.
Spróbuj, na kilka minut, rozłączyć akumulator.
Jutro zabieram się za te drzwi więc dam znać jak to wygląda.