Witam.
Nie dawno kupiłem narzeczonej VW polo 4 z 2002r. TDI 75KM. I mamy taki problem. Jedziemy, po czym zaczyna palić się czerwona kontrolka układu chłodzenia i w tym momencie wskaźnik od paliwa spada do zera. Płyn chłodzący jest i temperatura wskazuje 90 stopni. Ze wskaźnikiem temp jest wszystko oka, bo przełożyliśmy z innego auta. Czasami zdarza się tak że wsiadamy do auta, auto zimne, odpalamy i widzimy że wskazówka od paliwa nie podnosi się i wiemy że za 30sekund zacznie się świecić czerwona dioda od układu chłodzenia i tak się dzieje. Dzwoniłem do mechanika znajomego, powiedział że prawdopodobnie może być problem z masą. On ma dopiero wolne za 3tyg, tyle ma roboty a chciałbym to zrobić szybciej sam. I teraz pytanie. Czy ktoś miał podobny problem ? Czy może mój mechanik się myli ? Może jestem wstanie sam sprawdzić czy to coś innego ? Jeśli to masa, to jak to zrobić ? Którą "śrubkę" przykręcić aby masę naprawić. ? Gdzie tej masy szukać ?
Pozdrawiam i z góry dziękuje
Problem z kontrolką chłodnicy i wskaźnikiem paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Problem z kontrolką chłodnicy i wskaźnikiem paliwa
Problem leży w liczniku...skoro usterka nie występuje przez cały czas to może zimne luty w okolicy stabilizatora napięcia? Google podpowie czego w liczniku szukać.