szyna CAN

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

neo1993
Nowicjusz
Nowicjusz

szyna CAN

Post autor: neo1993 » śr lut 22, 2017 22:16

Witam. Szukalem duzo na temat szyny CAN ale jakos dokladnie znalezc nie moge tego co mnie interesuje, a jak jest jakies forum to zdjecia nie dzialaja :-(
Mianowicie problem polega na tym ze chcialbym zalozyc licznik z full fisem do VW BORA 99 1.9 TDI AHF. Sprawdzalem liczniki, siedzi xxx919xxx ale slyszalem, ze wcale to nie musi byc problemem. Nie posiadam manetki do MFA, ale modul komfortu jest na pewno, climatronic itp. Sprawdzalem tez w zlaczu OBD jakies tam piny i ich nie ma, ale moze jest nie doprowadzone (bo podobno jest taka mozliwosc) jak sprawdzic w wiazce od kompa, ewentualnie po numerze/obudowie ECU czy moze jednak jest CAN?

Ale powiedzmy, ze jesli jej nie ma to tak: zmieniamy ECU zeby mial szyne CAN, to wiem. ale co z wiazka ? Duzo tych pinow trzeba poprowadzic ? Ja mam immo 2 (3 ikony po srodku licznika) czy jesli znajde ECU z immo 3 moge wsadzic bez problemu zegar full fis immo 3? Wiem, ze trzeba kodowac klucze, manetke zmienic.

Na pewno ktos to robil ;) moze ktos ma dostep, ewentualnie gdzies na dysku ma fotorelacje ze zmiany ;)
z gory dziekuje !

Awatar użytkownika
Peran
Użytkownik
Użytkownik

Re: szyna CAN

Post autor: Peran » śr lut 22, 2017 22:33

Podepnij licznik xx920xxx spróbuj zapalić auto jak obrotomierz zadziała to masz can. TDI na 99%mialy Can w tym roczniku

neo1993
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: neo1993 » śr lut 22, 2017 23:33

A co powiesz o zlaczu OBD? nie ma tych pinow co odpowiadaja za CAN. Podlaczalem kiedys VAG CAN PRO to nie chcialo sie polaczyc (zapomnialem dopisac o tym wczesniej)

Awatar użytkownika
Peran
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Peran » czw lut 23, 2017 00:29

Wystarczy żeby były przewody między sterownikiem silnika i licznikiem.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

szyna CAN

Post autor: Qto » czw lut 23, 2017 12:45

neo1993 pisze:A co powiesz o zlaczu OBD? nie ma tych pinow co odpowiadaja za CAN
w mk4 linia K jest linią diagnostyczną...CAN który Cię interesuje to pomiędzy sterownikiem silnika i licznikiem. Sprawdź czy są kabelki od ECU do licznika...jeśli nie ma to sprawdź numer ECU - może obsługuje CAN...w tym roczniku powinen
zajrzyj tutaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... &p=7007438" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”