Problem z esp
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z esp
Witam mam problem w moim golfie 4 1.4 16v [Wpieprzacz oleju :/] Natomiast czasami ni z bomby ni z powodu zapali mi się kontrolka esp i gaśnie gdy ponownie uruchomię silnik
Kod błędu: 032C Wyłącznik wyzwalający cewki magnet - ciśnienie hamul (błąd)
Co to może być ?
Kod błędu: 032C Wyłącznik wyzwalający cewki magnet - ciśnienie hamul (błąd)
Co to może być ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Problem z esp
u mnie identyczny błąd pojawia się od 8-9? lat. Czasami wyskoczy 2x w tygodniu innym razem nie pokaże się przez kilka miesięcy - podczas normalnej jazdy nigdy się nie pokazała kontrolka, zawsze przy parkowaniu (ledwo toczące się auto). Tematu nie zgłębiałem...ale czujnik jest w serwie więc w grę pewnie wchodzi wymiana serwa.
Re: Problem z esp
Witam,odgrzebuję temat,potrzebuję pomocy.
Mam problem z palącą się kontrolką ESP i problem z kierownicą ,wymieniałem kierownicę i na bank była dobrze zamontowana,zresztą po wymianie przejechałem ok.500 km.
i widział bym że jest krzywa a zaczęło się od tego że oddałem samochód do warsztatu na wymianę simeringu półosi ,odebrałem auto, kontrolka się nie paliła na kiere nie zwróciłem uwagi gdyż warsztat oddalony o ok 1 km.
Auto było w warsztacie w piątek 18 07,po odebraniu nie jeżdżone,dzisiaj jadąc do pracy zauważyłem że kiera żle ułożona a po pracy po odpaleniu kontrolka ESP nie zgasła.Wygląda mniej więcej tak
co mogli magicy sp....yć przy wymianie simeringu ? Na pewno jutro ich odwiedzę
Ktoś coś doradzi ?
Mam problem z palącą się kontrolką ESP i problem z kierownicą ,wymieniałem kierownicę i na bank była dobrze zamontowana,zresztą po wymianie przejechałem ok.500 km.
i widział bym że jest krzywa a zaczęło się od tego że oddałem samochód do warsztatu na wymianę simeringu półosi ,odebrałem auto, kontrolka się nie paliła na kiere nie zwróciłem uwagi gdyż warsztat oddalony o ok 1 km.
Auto było w warsztacie w piątek 18 07,po odebraniu nie jeżdżone,dzisiaj jadąc do pracy zauważyłem że kiera żle ułożona a po pracy po odpaleniu kontrolka ESP nie zgasła.Wygląda mniej więcej tak
co mogli magicy sp....yć przy wymianie simeringu ? Na pewno jutro ich odwiedzę
Ktoś coś doradzi ?
Problem z esp
Pewnie jak wykręcali półoś to demontowali sworzeń wahacza z wahacza i być może lekko rozjechali geometrię/zbieżność auta.
Nie jestem geniuszem mechaniki, ale większość (oprócz silnika ) jestem w stanie sobie wymienić,nie są to skomplikowane rzeczy w końcu wszystko robią
ludzie ,teraz że sam tego nie ogarnąłem.
Chcesz mieć dobrze zrobione :Zrób to Sam
Pozdrawiam
ludzie ,teraz że sam tego nie ogarnąłem.
Chcesz mieć dobrze zrobione :Zrób to Sam
Pozdrawiam
Nie mam wyjścia ,tylko ten zabieg kosztuje mnie w sumie 220 zł,Qto pisze:ustawić zbieżność i kontrolka zniknie...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Problem z esp
zawsze możesz przestawić kierownicę aby była prosto - jak zrobisz sam, to będzie darmo...ale do czasu bo pewnie auto będzie ściągało i co za tym idzie będzie zdzierało oponę/y
Qto dziękuję ,ugadałem się na zbieżność .
Byłem u magików (na pewno tam nie pojadę nigdy) , ale oczywiście tłumaczyli że taka kolej rzeczy, (po ingerencji w zawieszenie)robić zbieżność,brałem to pod uwagę tylko nie sądziłem że będzie tak tragicznie wyglądać.
Dziękuję za zainteresowanie.
edit.
zbieżność ustawiona,tak jak mówił Qto kontrolka ESP, zgasła.
Pozdrawiam.
Byłem u magików (na pewno tam nie pojadę nigdy) , ale oczywiście tłumaczyli że taka kolej rzeczy, (po ingerencji w zawieszenie)robić zbieżność,brałem to pod uwagę tylko nie sądziłem że będzie tak tragicznie wyglądać.
Dziękuję za zainteresowanie.
edit.
zbieżność ustawiona,tak jak mówił Qto kontrolka ESP, zgasła.
Pozdrawiam.