Koledzy mam ogromny problem. Zrobiłem swapa silnika do golfa mk1. Elektryka również została przełożona wraz z stacyjką i komputerem z tego samego samochodu. Jedynie pompa jest z innego samochodu ale też z 1.9tdi 1z. I tak na początku po przekroczeniu kluczyka brak reakcji(brak zasilania na zaworku na pompie) Podałem więc napięcie na pin 38 na komputer: http://obrazki.elektroda.pl/5400831000_1358011302.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Po tym zabiegu słychać że w pompie zaworek się przełącza i jest tam napięcie, wydaje się że zapłon jest włączony jednak po przekręceniu rozrusznikiem pompa nie podaje paliwa na wtryski tylko wraca przelewem. Nie ukrywam że wiązka która szła do tyłu samochodu została ucięta gdyż myślałem że nie gra roli. I teraz moje pytanie czy jeszcze jakaś możliwość sprawdzenia czy pompa dostaje odpowiednie zasilania? Czy macie jakiekolwiek pomysły co może być przyczyną? Niektóre przewody były lutowane więc jest też możliwość że coś pomieszałem.
Pozdrawiam
Swap silnika 1.9tdi 1z z Passata b4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Swap silnika 1.9tdi 1z z Passata b4
Myślałem że to imo ponieważ załozyłem inny komputer i samochód odpalał na 3s. Oddałem komputer do ściągnięcia imo i teraz samochód wgl nie odpala. Wcześniej po przekręceniu kluczyka samochód odpalał na chwilę pod warunkiem że próbowałem go odpalić zaraz po załączeniu zapłonu. Jeśli po przekręceniu zapłonu odczekałem dłuższy czas lub po zgaszeniu próbowałem znowu, bez skutku. Trzeba było jak by od nowa włączyć zapłon. Koleś co ściągną imo z jednego komputera który nie działa dał mi inny komputer z imo ale on też bez skutku. Twierdzi on że do pompy musi być komputer o odpowiednim oznaczeniu. I tak ten co silnik odpalał na chwilę teraz już wgl nie odpala, 2 komputer o tym samym oznaczeniu też nie działa a 3 komputer który był z wiązką i stacyjką którą włożyłem, też wgl nie działa. Włączenie zapłonu kończy się tym że jest podane napięcie na pompę ale ona nie podaje paliwa dalej. Nie wie ktoś czy faktycznie pompa musi mieć odpowiedni komputer> nie wystarczy że będzie on od 1.9tdi 90km?.