Wlew paliwa

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

xMarekx
Nowicjusz
Nowicjusz

Wlew paliwa

Post autor: xMarekx » czw lut 09, 2017 01:07

Witam wszystkich :)

Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem mk4. Nie będę się rozpisywał na jego temat ale generalnie jest w ... kiepskim stanie. Problemy z elektryką, blachą, wnętrzem. No ale do konkretów. Na większość pytań znalazłem odpowiedź na forum jednak tej dotyczącej wlewu jakoś nie mogę. Temat znany, ale mojego przypadku nie znalazłem
Problem pojawił się na stacji gdyż nie mogłem otworzyć klapki wlewu i zatankować ( wcześniej działało ). Generalnie mechanizm działa, naciskam przycisk, siłownik chodzi ( rozebrałem boczek tapicerki i z fotela kierowcy widzę ruch cyngla ). W momencie naciśnięcia przycisku, cyngiel energicznym ruchem idzie w górę ale klapka nie odchodzi. A w momencie puszczenia przycisku, powoli się chowa i zamyka klapkę. Gdy cyngiel jest w górze muszę ręcznie otwierać klapkę.
Spotkał się może ktoś z takim tworem? To wina siłownika? Przycisku? A może wszystko jest ok tylko klapka jest wybrakowana? Niby działa, ale użytkować się tego nie da.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
amatorek
Użytkownik
Użytkownik

Re: Wlew paliwa

Post autor: amatorek » czw lut 09, 2017 10:08

Powinna być blaszka odpychająca klapkę w chwili zwolnienia zaczepu,u Ciebie jest jej chyba brak.Obrazek

xMarekx
Nowicjusz
Nowicjusz

Wlew paliwa

Post autor: xMarekx » pt lut 10, 2017 00:53

Witam,

Dziękuję za odpowiedź. Faktycznie blaszka była powodem nie otwierania się baku, ale nie jej brak tylko zmiana położenia. Po rozebraniu wlewu paliwa, okazało się, że plastik którą tą blaszkę trzymał w jednym miejscu był pęknięty. Blaszka wsunęła się nad rygiel i nie odpychała wystarczająco klapki. Klej poliuretanowy zrobił swoje i teraz bez problemu się otwiera.

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”