Jak nazywa się ta część ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie , zacząłem dziś zabawę z niedziałającym oświetleniem w moim golfie tzn działa mi brzęczyk jak otworzę drzwi i jak ustawię, żeby światło się włączało po otworzeniu drzwi to światło te zapali się, ale po otworzeniu tylko tylnych drzwi. Wydaje mi się, że problemem jest ten element:
https://images81.fotosik.pl/318/d4ea29e58baa3ec9med.jpg
Odkręciłem to u siebie i wygląda strasznie, jest pordzewiałe i nie dziwie się, ze to nie dziala. Chciałem kupić takie 4, żeby pozakładać nowe do wszystkich drzwi i mieć pewność, że wszystko git. Jest problem, bo nie wiem jak to się nazywa i gdzie tego szukać. Znalazłem takie coś na allegro jedynie do golfa 2 i widzę, że nie będzie pasować bo inaczej są ułożone piny.
Dziękuję i pozdrawiam
https://images81.fotosik.pl/318/d4ea29e58baa3ec9med.jpg
Odkręciłem to u siebie i wygląda strasznie, jest pordzewiałe i nie dziwie się, ze to nie dziala. Chciałem kupić takie 4, żeby pozakładać nowe do wszystkich drzwi i mieć pewność, że wszystko git. Jest problem, bo nie wiem jak to się nazywa i gdzie tego szukać. Znalazłem takie coś na allegro jedynie do golfa 2 i widzę, że nie będzie pasować bo inaczej są ułożone piny.
Dziękuję i pozdrawiam
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Kolego z tego co wiem to w mk4 nie wystepowaly typowe krancowki jakie mozna spotkac np w mk3. Otwarcie drzwi sygnalizuje mikroswitch ktory znajduje sie w zamku. Jezeli masz takowa rzecz (z linku) u siebie to oznacza ze ktos tu zrobil jakas rzezbe. Mozesz zrobic fotke gdzie to masz zamontowane?.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jeśli znalazłeś to przy drzwiach...to w tych drzwiach masz uszkodzony zamek. W FAQ są dwie porady nt naprawy zamków...tą krańcówkę zamontował ktoś komu nie chciało się naprawiać/wymieniać zamka
Wygląda to tak:
Też mnie dziwi skąd to się wzięło, w sumie mój golf na wyposażeniu oprócz grzanej tylnej szyby nie ma absolutnie nic. Poprzedni właściciel chyba lubił bawić się z elektryką, bo mam zamontowane czujniki parkowania, i sterowanie centralnym z pilota wygląda jakby było dorobione.
Też mnie dziwi skąd to się wzięło, w sumie mój golf na wyposażeniu oprócz grzanej tylnej szyby nie ma absolutnie nic. Poprzedni właściciel chyba lubił bawić się z elektryką, bo mam zamontowane czujniki parkowania, i sterowanie centralnym z pilota wygląda jakby było dorobione.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Tak jak wczesniej mowilem...rzezba:). Sprobuj zreanimowac orginalne mikroswitche:).